Anderlecht mist de kansen tegen Genk

ZONDAG, 13 SEPTEMBER 2015, 18:10 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In hun wedstrijd van de zevende speeldag hebben Anderlecht en Genk 0-0 gelijk gespeeld. Het was een leuke wedstrijd met tal van kansen, maar gescoord werd er dus niet. Anderlecht moet Oostende nu weer alleen voor zich dulden als leider.

Einde:Ondanks een karrevracht aan kansen, vooral voor de rust, speelt Anderlecht slechts 0-0 gelijk tegen Genk. Het mist zo de kans om te profiteren van het puntenverlies van Club Brugge, Gent en Standard. Oostende is nu weer alleen leider.

89':Defour probeert het van ver, maar zijn schot gaat twee meter naast. We krijgen vijf minuten extra tijd. De Camargo loopt in de eerste minuut hiervan tegen een gele kaart aan.

83':De snelle Acheampong wordt getorpedeert door Köteles. Laforge ziet de overtreding niet en geeft een hoekschop. Köteles blesseert zich wel aan het hoofd en moet vervangen worden.

78':Suarez speelde een opvallende wedstrijd, maar kon niet scoren. De Argentijn mag gaan rusten en Ezekiel mag het laatste kwartier volmaken. Slaagt de Nigeriaan wel waar Suarez te kort schoot?

74':Bailey laat zich meteen zien. Eerst komt hij net te laat bij een vrije trap van Gorius, niet veel later moet Deschacht hem foutief afstoppen nadat Acheampong de Jamaicaan laat lopen. Bailey neemt de vrije trap zelf, die wijkt af en Proto moet redden.

70':De eerste wissel van de partij is er één voor Anderlecht. Hasi brengt met Acheampong voor Obradovic een meer offensief ingestelde linksachter in. Bij Genk komt Bailey voor Buffel.

61':Gele kaart Castagne.De Genkse verdediger beleeft een moeilijke avond tegen Okaka.

60':Het is intussen gestopt met regenen. Anderlecht dicteert nog steeds de wet, maar tot kansen leidt dit niet. Suarez krijgt wel iedereen op de banken met een mooi bruggetje aan de achterlijn. Vervolgens claimt hij tevergeefs een strafschop.

51':De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Genk-speler Ndidi na een overtreding op Suarez. De vrije trap van Defour levert niets op. De tweede helft is prima gestart.

50:Ook aan de overkant is er meteen groot gevaar. Suarez krijgt de bal aan de rand van het strafschopgebied. Zijn schot gaat millimeters naast.

47':Met dezelfde 22 spelers zijn we begonnen aan de tweede helft. Een fikse regenbui vergezelt de spelers bij de aftrap. Het is meteen opletten geblazen voor Anderlecht wanneer Buyens scherp voorzet. Gelukkig komt Kebano net te kort.

Rust:Zonder doelpunten gaan we rusten in deze wedstrijd die aangenaam om volgen is. Anderlecht mag hier echter niet tevreden mee zijn, het kreeg heel wat kansen.

35':Ook in het tweede kwart van de wedstrijd domineert Anderlecht, maar het tempo is gezakt. Suarez speelt een opvallende wedstrijd, maar kan (nog?) niet scoren. Aan de overkant blijft het opletten voor de tegenstoten van Genk. Proto moet gevat redden op een schot van De Camargo.

20':Het wedstrijdbegin is voor Anderlecht. Okaka en Suarez krijgen goede kansen op voorzet van Praet, maar scoren niet. Ook Defour probeert het, maar Köteles redt. Aan de overkant komt Deschacht goed weg wanneer Laforge niet ingrijpt wanneer hij De Camargo nogal opzichtig de weg naar doel verspert.

1': Geen verrassingen bij Anderlecht. Besnik Hasi kiest voor dezelfde elf als in Westerlo. Bij Genk debuteert Kebano.