Boussoufa: "Er staat een blok op het terrein"

MAANDAG, 15 SEPTEMBER 2008, 17:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa toonde zich na de winst in Bergen opgelucht, maar vond ze wel logisch. "Ik dacht op een bepaald moment dat we naast de volle buit zouden grijpen. Dat zou zonde geweest zijn, want we waren toch wel veel beter."


De Marokkaan beseft dat het voetbal dat Anderlecht liet zien stukken beter kon, maar wil toch twee excuses inroepen. "Op een van de zwaarste terreinen van eerste klasse was het erg moeilijk spelen", zo vertelt hij in HLN. "Bovendien speelde Bergen heel agressief en werd het spel vaak stilgelegd. Het is niet evident hier te komen winnen."

"Positief was dat we een blok vormden. We zijn erg goed bezig op training en dat vertaalt zich in sterke prestaties in de wedstrijden. Met tien punten op twaalf hebben we onze start zeker niet gemist."

Als goede moslim doet Boussoufa ook mee aan de ramadan, dit impliceert dat hij pas na zonsondergang mag eten. Volgens sommigen zou dit de prestaties op het veld niet ten goede komen, maar zelf spreekt hij dit tegen. "Ik kom meer geconcentreerd aan de aftrap. Dat zie je ook aan de manier waarop ik mijn vrijschoppen trap. Ik ben meer gefocust op dat soort zaken. Dat ik voor de wedstrijd niet kan eten, is geen probleem. Ik voel daar niet de minste hinder van."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.