Hasi: "Praet bleef door zijn slechte play-offs"

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2015, 14:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het Laatste Nieuws sprak met Besnik Hasi over Dennis Praet. Die wou weg, maar bleef uiteindelijk bij Anderlecht. En de coach heeft daar een simpele verklaring voor, de slechte play offs.

"Hoe is Kouyaté vorig jaar weggeraakt? Dankzij zijn slecht play-offs. Bij Praet is het simpel, zijn play-offs waren slecht waardoor hij uiteindelijk bleef", is Hasi eerlijk. 

Spelmaker

Praet stelde van in het begin dat hij een nummer 10 was, maar dat sprak Hasi tegen: "Dennis is geen klassieke nummer 10. Hij heeft veeleer het gevoel om in de ruimtes te duiken, om diepgang te creeëren voor hem en voor de ploeg. Hij is eerder een moderne middenvelder, die nog moet werken aan zichzelf en aan zijn statistieken."

Kapitein bij nationale beloften

"Dennis kan zich nog niet echt onderscheiden van de rest om een patron te zijn bij Anderlecht. Maar hij neemt stappen in de goede richting. Hij tankte vertrouwen toen Enzo Schifo hem kapitein maakte bij de beloften. Het is eigenlijk wel goed voor zijn carrière dat hij deze zomer niet weggeraakte", aldus de coach. 

Meer bezig met voetbal

Er is de voorbije maanden heel wat geschreven over Praet en hij leest ook alles. Het enige raakt hem al wat meer dan het andere, dat bevestigd ook Hasi. "Drie jaar geleden zou Dennis niets gelezen hebben, vandaag is Dennis iemand die leeft voor zijn sport. En is het normaal dat hij sommige dingen die over hem verschijnen persoonlijk neemt. Sommige dingen hebben hem geraakt, dat weet ik zeker."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.