Okaka: "Het leven in Brussel bevalt me"

VRIJDAG, 11 SEPTEMBER 2015, 15:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stefano Okaka is gelukkig in Brussel. Na vijf wedstrijden maakt hij in Het Laatste Nieuws de balans op en die valt hier goed mee. De Italiaan is op de goede weg en hoopt nog lang voor Anderlecht te kunnen voetballen.

"Goed tot zeer goed", zegt Okaka als hij de balans opmaakt van de voorbije vijf wedstrijden, "De conditionele achterstand is weggewerkt en ik groei naar mijn beste niveau toe. Ik zit nu ongeveer op 80%. Ik ben blij als ik de ploeg kan beter maken, maar wordt betaald om doelpunten te maken, daar zal ik uiteindelijk ook op beoordeeld worden."

Suarez

Okaka heeft niets dan lof voor Matias Suarez, het is een plezier om met hem samen te spelen: "Met iemand die zoveel kwaliteten heeft is het echt niet moeilijk om samen te spelen. Naar mijn gevoel kan hij gerust mee in een Europese competitie. Het verschil met Italië is dat je daar 2 seconden krijgt om te beslissen, hier zijn er dat vier. Maar ik geef het toe, het competitieniveau ligt hier hoger dan ik dacht."

Ondanks de taalbarrière kan ik mij goed uitdrukken met gebaren. En indien nodig kan Silvio Proto altijd nog vertalen."

Sampdoria

Okaka heeft geen al te goeie herrineringen aan zijn tijd in Sampdoria, de realtie met de voorzitter was er niet zo goed. Maar veel wil de spits daar niet meer over kwijt: "Hij heeft mij niet correct behandeld, maar die pagina is omgedraaid. Voor mij was Anderlecht de juiste club op het juiste moment."

"De reputatie van kwajongen, klopt niet. Alleen worden vooroordelen meteen geloofd, spijtig genoeg. Ik ben Anderlecht heel dankbaar voor de kans die ze mij gaven. Ik voel mij hier enorm gewaardeerd. Voor mij telt enkel Anderlecht", aldus de Italiaan.

La Squadra Azzurra

"Ik ben de grootste supporter van het Italiaans elftal en het blijft een droom én een doel om mee te gaan naar het EK. En ik wil kampioen spelen met Anderlecht", is Okaka ambitieus. Hij kijkt dan ook uit naar de Europa League.

Europa League

"Het is een groep met Champions-League allures. Wij willen de Europa League winnen. Monaco en Tottenham hebben Champions League ervaring, maar dat heeft Anderlecht ook. We moeten de juiste mentaliteit tonen."

"Ik ben nu 26 en ik wil standvastigheid in mijn leven. Ik hoop dat ik hier nog tien jaar kan blijven", aldus Okaka.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.