Kindermans: "De deur staat altijd open voor Antonucci"

VRIJDAG, 11 SEPTEMBER 2015, 09:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen bij Anderlecht, reageerde tegenover Voetbalkrant over het vertrek van Francesco Antonucci. De media tilt er zwaarder aan dan het bestuur zelf, al blijft het altijd spijtig om een talent te zien vertrekken.

"Ik merk dat er veel heisa gemaakt wordt over Antonucci. "Er wordt heel zwaar aan getild volgens de media, terwijl het gewoon om een speler gaat die van de ene opleiding naar de andere trekt. Maar het is natuurlijk spijtig, hij is een groot talent", geeft Kindermans toe.

"We hebben ons in deze zaak echter niets te verwijten. We hebben Fransesco altijd goed verzorgd, zowel op als naast het veld. Ajax en Anderlecht hebben als jeugdopleidingen beiden al heel wat bewezen. Als ze doorbreken, is dat alleen maar goed. Maar we merken op dat er veel talenten die van Anderlecht kwamen nog in de wachtkamer zitten bij topclubs in Europa."

Altijd welkom

Antonucci vertrok niet met slaande deuren op Neerpede, de deur zal dan ook altijd blijven openstaan: "We grapten er al over dat we hem wel zouden terugzien op de finale van de AEGON Cup, waar Ajax en Anderlecht altijd de finale spelen de laatste jaren bij de U17. Elke speler die bij ons via de voordeur vertrekt, is altijd terug welkom. We hebben op een correcte en mooie manier afscheid kunnen nemen."

"Talent heb je nooit genoeg. Maar iemand die vertrekt, zet ook soms de deur open voor anderen. Januzaj en Musonda vertrokken ook bij ons, maar daardoor zijn ook Tielemans en Praet kunnen ontbolsteren", aldus nog Kindermans.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.