De cijfers van het ultieme aanbod voor Boussoufa

DINSDAG, 8 SEPTEMBER 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Zusterkranten La Dernière Heure en Het Nieuwsblad brengen vandaag 'exclusief' de cijfers van het laatste contractvoorstel van Anderlecht aan Mbark Boussoufa. Twee bedragen springen in het oog: het erg lage basissalaris en de ongezien hoge titelpremie.

360.000 euro per jaar, dat is het basissalaris dat Boussoufa bij Anderlecht kon verdienen. Een laag bedrag, maar Boussoufa was ervan overtuigd dat hij paars-wit kampioen zou maken. Hij ging hiermee akkoord, maar wilde in ruil wel een fikse titelpremie. Die kreeg hij ook. Bij een landstitel zou de Nederlandse Marokkaan 1 miljoen euro gestort krijgen.

In het prestatiegerichte contract stond verder dat Boussoufa 7.500 euro zou krijgen per overwinning en 2.500 per gelijkspel. Aangezien Anderlecht uitgaat van 66 punten, zou dit betekenen dat Boussoufa 165.000 euro aan premies zou verdienen in competitieverband. Voor de beker en Europees moest er nog onderhandeld worden.

Verder kon Boussoufa ook rekenen op een eenmalige tekenpremie van 840.000 euro.

Dit alles opgeteld zou Boussoufa bij een titel 2,365 miljoen euro hebben verdiend mocht bij zijn krabbel hebben gezet. Maar omdat Anderlecht weigerde hem de mogelijkheid te geven om na één seizoen gratis te vertrekken, deed hij dit niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.