TV-tip: documentaire over Boussoufa

ZONDAG, 6 SEPTEMBER 2015, 08:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Wie wil begrijpen waarom Mbark Boussoufa Lokomotiv Moskou zo graag wil verlaten, moet donderdag afstemmen op NPO 3. Daar kan je een documentaire bekijken over de voetballer en zijn eenzame leven in Rusland.

Televisiemaker Paul Ruven en regisseur Carin Goeijers volgden Boussoufa de voorbije twee en een half jaar. De documentaire begint wanneer Boussoufa’s toenmalige club Anzhi dreigde failliet te gaan. Wat zich bij zijn transfer aandiende als een gouden toekomst, wordt plots allemaal onzeker.
 
We krijgen te zien hoe Boussoufa worstelt met de eenzaamheid in zijn kapitale, zwaar bewaakte villa in Moskou. Hij mist zijn familie en Amsterdam en Marokko en zijn ouders oefenen steeds meer druk uit om in het huwelijksbootje te stappen. Boussoufa is echter bang om te snel te huwen met een meisje dat hem enkel wil voor de centen en er na een jaar vandoor zou gaan met zijn geld.
 
De documentaire ‘Voetbalmiljonair uit Oost’ is donderdag om 22 uur te zien op NPO 3 (het vroegere Nederland 3). Ze duurt 80 minuten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.