Paars-wit getinte jonge Duivels kloppen Letland

VRIJDAG, 4 SEPTEMBER 2015, 20:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De nationale beloften hebben ook hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK gewonnen. Tegen Letland werd het 0-2. Anderlecht had een grote inbreng in deze overwinning. Maar liefst negen basisspelers spelen of hebben een verleden bij paars-wit.

Met Davy Roef, Michaël Heylen, Leander Dendoncker, aanvoerder Dennis Praet, Youri Tielemans en de verhuurde Nathan Kabasele stonden zes Anderlecht-spelers aan de aftrap. Charly Musonda en Jordan Lukaku komen ook uit de jeugd van paars-wit en Thomas Foket trainde op zijn zestiende als speler van Dilbeek één seizoen mee in Neerpede.

Het waren de Anderlecht-jongens ook die voor de doelpunten zorgden. Kabasele opende de score en Praet verdubbelde nog voor de rust. Tussendoor trapte Dendoncker een weergaloze vrije trap via de lat in doel (bekijk hier de beelden), maar de scheidsrechter had niet door dat de bal over de lijn was.

Op 9 oktober spelen de jonge Duivels hun volgende wedstrijd thuis tegen Malta.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.