Manager Najar reageert op selectie-incident

DONDERDAG, 3 SEPTEMBER 2015, 11:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De afwezigheid van Andy Najar voor twee oefeninterlands blijft voor beroering zorgen in Honduras. Najar zelf wil niet reageren, zijn manager Chris Megaloudis doet dit wel. "Soms is het beter om rustig met elkaar te praten."

De straffe uitspraken van de Hondurese bondscoach Jorge Luis Pinto (die ermee dreigde om naar de FIFA te stappen, red.) zijn niet in goede aarde gevallen bij Najar. "Ik weet dat Andy en Pinto enkele keren met elkaar gesproken hebben", legt Megaloudis uit in de Hondurese krant Diez. "Ik zelf had een tiental dagen geleden contact met de Hondurese bond. Ik weet niet wat er nu is foutgelopen."

"Naar wat ik begrepen heb, moest Andy zich niet melden voor deze wedstrijden. Hij is nu in België bij zijn familie en traint gewoon bij Anderlecht. Hij hoopt dat alles snel opgelost raakt. Het is niet leuk dat de mensen hierover praten", zegt Megaloudis die hoopt dit in de toekomst te vermijden. "Pinto moet een voorbeeld nemen aan de vorige bondscoach Luiz Suarez. Die kwam naar België om met Anderlecht te praten over hoe de belangen van Anderlecht en Honduras het best te verenigen zijn."

Olympisch kwalificatietoernooi

Megaloudis geeft aan dat Anderlecht niet gelukkig was met de keuze van Andy Najar om in juli deel te nemen aan de Gold Cup. "De club had liever dat hij enkele dokters bezocht omdat Andy sukkelde met een blessure aan twee vingers en de knie. Andy koos echter om de Gold Cup te spelen en het gevolg was dat hij bij zijn terugkeer op de bank zat."

Begin oktober speelt Honduras een Olympisch kwalificatietoernooi. Najar is opgeroepen, maar omdat deze speeldata niet op de officiële FIFA-kalender staan, is Anderlecht niet verplicht hem te laten gaan. "Of de heisa van de voorbije dagen invloed heeft op de beslissing van Anderlecht om Andy vrij te geven? Ik hoop van niet", aldus Megaloudis. "Maar soms moet je eraan denken om niet emotioneel te reageren. Als je Najar wil oproepen voor dit toernooi, is het beter om rustig met elkaar te praten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.