Opinie: proficiat Anderlecht

DINSDAG, 1 SEPTEMBER 2015, 00:23 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - OPINIES De transferperiode zit er op voor de Belgische clubs. De versterking waar de paars-witte fans op hoopten bleef echter uit. Wat niemand weet is dat dit eigenlijk een nobele daad is van het bestuur.
 

Maandag vond er in Neerpede een persconferentie plaats over een sensibiliseringsproject. “Anderlecht zegt neen tegen pesten.” De club zal de komende maanden 140 scholen en 6.000 leerlingen bezoeken om hen duidelijk te maken dat pesten niet kan.

​Maar ook de eigen fans maken zich wel eens schuldig aan pestgedrag. De afgelopen tien jaar werd er meer dan eens met Club Brugge gelachen. En dat moest maar eens gedaan zijn.
Het bestuur besloot dan maar om de beloofde versterking achterwege te laten en de dikke vijftien miljoen euro dat het deze zomer winst maakte op de transfermarkt ongemoeid te laten.

Club Brugge heeft met Oularé, Diaby, Vossen, Refaelov, Vazquez, Vanaken, Izquierdo en Gedoz acht toppers voor de vier meest offensieve posities. Pereira kennen we niet, maar Club zal heus geen 3,5 miljoen betalen om hem bij de B-kern te stallen. Wij kenden Bacca trouwens ook niet toen hij voor 1,5 miljoen naar Jan Breydel trok.

Ook op alle andere posities is Brugge gelijkwaardig of versterkt uit de mercato gekomen. Enkel in doel is het vertrek van Ryan een serieuze aderlating. Al is een Bolat in vorm ook geen sukkelaar.
Nadat Anderlecht Gent een titel schonk en een afgeweken vrije trap verhinderde dat Zulte Waregem de oppergraai pakte, mag de titel dit jaar naar West-Vlaanderen. Ieder op zijn beurt is tenminste eerlijk.

Wij willen Anderlecht graag feliciteren met de fair-play en het gebrek aan ambitie dat het deze zomer andermaal etaleerde. Anderlecht zegt neen tegen pesten. Dat er de komende maanden met de paars-witte supporters zal gelachen worden door andere clubs, nemen we er graag bij.

Maar als u toch nog van champagnevoetbal droomt hoeft u ook nog niet te wanhopen. Anderlecht heeft een fameuze reputatie met toptransfers in januari. Na Hazard en Scholz komt er dit seizoen vast opnieuw een topper.

Wij willen Anderlecht nogmaals feliciteren met het mooie gebaar dat het tijdens de transferperiode stelde. Want ook Anderlecht-online zegt neen tegen pesten. Niet alles wat wij schrijven hoeft cynisch te zijn. 
 



anderlecht-online forum