Praet redt zwak Anderlecht tegen Lokeren

ZONDAG, 23 AUGUSTUS 2015, 13:50 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen tegen Sporting Lokeren. Paars-wit voetbalde erg mak en creëerde weinig tempo en kansen. Dennis Praet scoorde in blessuretijd de winnende treffer.

Anderlecht had een reactie beloofd na de wanprestatie tegen Oostende, maar die kwam er allerminst. Anderlecht speelde ongeïnteresseerd en ongeïnspireerd en mocht blij zijn dat het halverwege niet op achterstand stond.

De tweede helft was amper beter. De wedstrijd stevende af op een bloedeloze 0-0 tot Dennis Praet de drie punten in het park hield met een prima schot op assist van de (te) laat ingevallen Imoh Ezekiel.

Score:1-0
Goal(s):91' Praet (1-0)

RSC Anderlecht:Proto, Gillet, Kara, Deschacht, Obradovic (89' Ezekiel), Tielemans, Defour, Praet, Najar (60' Acheampong), Sylla (60' Okaka), Suarez
Sporting Lokeren:Copa, Odoi, Maric, Overmeire, Patosi, Ghadir (69' Ansah), Ingason, Tiginovic, Ngolok, Enoh, Bolbat (51' Miric)

Geel: /

Scheidsrechter:Alexandre Boucaut
Stadion:Constant Vanden Stock

Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase:

94' Einde wedstrijd!

91' Goal Anderlecht! 1-0:
De enige speler die er vandaag van bij de aftrap zin in had redt Anderlecht. Ezekiel met een slimme pass en Dennis Praet trapt de bal lekker voorbij Copa.

89'Laatste wissel Anderlecht: Ezekiel vervangt de lichtgeblesseerde Obradovic.

85'Okaka is aan zijn beste invalbeurt tot dusver bezig. Hij weegt op de Lokerse verdediging, maar doelpunten blijven uit.

79'Proto moet alles uit de kast halen om een schot van Patosi te pareren. Anderlecht speelt met vuur.

74'Knappe actie van Okaka. Hij vergeet de bal echter opzij te leggen en trapt op Copa.

70'Opnieuw is het Praet die voor gevaar zorgt. Hij pakt uit met een prima loopactie en bedient Okaka. Diens schot raakt de paal.

67'Anderlecht heeft zich serieus overslapen, maar lijkt eindelijk wakker te worden. Praet dirrigeert Anderlecht naar enkele kansjes.

60'Dubbele wissel bij Anderlecht. Acheampong en Okaka komen in de ploeg voor Najar en Sylla.

55'Defour probeert het vuur in de wedstrijd te krijgen en gaat steeds steviger in duel. Voorlopig zonder overtredingen.

50'Een trap van Praet hobbelt tegen de paal. Copa leek wel present in zijn hoek.

47'De eerste kans uit de tweede helft is voor... Lokeren. De bezoekers verdienen stilaan de voorsprong.

46' De tweede wedstrijd wordt op gang gefloten.

46' De man langs de lijn van Play Sports vat de eerste 45 minuten perfect samen "Het enige goede nieuws aan deze eerste helft is dat er geen extra tijd komt." De beloofde reactie kwam er niet. Anderlecht speelde mak en matig en werd na het rustsignaal getrakteerd op een striemend fluitconcert. Als de tweede helft geen ander spelbeeld oplevert, verkeert Anderlecht officieel in crisis.

45'Rust

40'Anderlecht stelt andermaal teleur. De kansen blijven uit. Hopelijk speelt Anderlecht in de tweede helft wél voetbal.

30'De grootste kans uit de wedstrijd is voor Anderlecht. De trap van Defour strandt op de lat.

23'Kara flirt opnieuw met een strafschopovertreding. Golbat gaat te simpel neer, maar Kara speelt andermaal met vuur.

20' Opvallend: Twitter wordt op dit ogenblik overspoeld door volgende tweet:
Wij zijn al langer bij @RSCAnderlecht dan HVH & Hasi en zullen ook langer blijven! #hasibuiten #inyouthwetrust #andlok #AVDB // @playsports

18'Anderlecht creëert nu twee kansjes in evenveel minuten. Het tempo blijft echter schrikbarend laag liggen.

14'Vreemde situatie op de tribunes. De helft van het paars-witte publiek zingt Vanden Borre toe, de andere helft fluit. De rechtsachter zorgt duidelijk voor verdeeldheid bij de thuisaanhang.

11'Lokeren creëert nu een paar kansjes op de counter Anderlecht moet opletten.

6' Kara pakt al een tweede keer uit met een goede crosspass. De Senegalees heeft na zes minuten al meer bewezen dan vorige week in een volledige wedstrijd.

3'Lokeren countert zich naar de eerste kans van de wedstrijd. Ngolok trapt naast.

1'De wedstrijd wordt op gang gefloten.

14:30Nicolas Frutos geeft de aftrap en klopt op zijn hart. De Argentijn is Anderlecht duidelijk nog niet vergeten.

14:28Peter Vandenbempt heeft intussen Anthony Vanden Borre gespot in het stadion. Ondanks de heisa van de afgelopen week is de rechtsachter dus gewoon aanwezig.

14:25Besnik Hasi kiest vandaag voor een 4-4-2 met een 'plat' middenveld. Guillaume Gillet verhuist naar de rechtsachter en laat tegenover Play Sports meteen verstaan dat hij daar niet al te gelukkig mee is.

Opstelling Anderlecht: Proto, Gillet, Kara, Deschacht, Obradovic, Tielemans, Defour, Praet, Najar, Sylla & Suarez
Bank; Roef, Nuytinck, Acheampong, Dendoncker, Kawaya, Ezekiel & Okaka

Opstelling Lokeren: Copa, Odoi, Maric, Overmeire, Patosi, Ghadir, Ingason, Tiginovic, Ngolok, Enoh & Bolbat
Bank: Verhulst, Dujardin, Abdurahimi, Joher, Miric, Melnjak & Ansah