RSCA-Gent: Gelijkspel in wedstrijd met twee gezichten

ZONDAG, 9 AUGUSTUS 2015, 14:45 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Gent hebben 1-1 gelijk gespeeld. De landskampioen werd een half uur weg gespeeld door een furieus Anderlecht dat ook een goal puurde uit het overwicht. De tweede goal bleef, ondanks voldoende kansen, uit. Gent kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en domineerde de tweede helft volledig. Een logisch gelijkspel dus.

De wedstrijd fase per fase:

0-15' De thuisploeg is furieus gestart in de topper tegen Gent. De landskampioen geraakt maar moeizaam over de middenlijn. Nog voor het kwartier drukt Sylla het overwicht uit in een goal. Buiten de goal van Sylla trof Defour eerder al de lat. Ook na de goal gaat Anderlecht door op zijn elan. De tweede goal blijft echter uit. Na 21 minuten krijgt ook Gent dan zijn eerste kans maar Proto houdt de kopbal uit zijn netten met een uitstekende reflex.

15-30' Net voor het half uur kom Suarez alleen voor de goal maar de Argentijn kan niet afwerken. Het blijft al Anderlecht wat de klok slaat.

30-40' Dan toch nog slecht nieuws voor paars-wit. Uitblinker Najar blijft in een duel in het gras steken en moet geblesseerd naar de kant. Colin is zijn vervanger. We spelen ondertussen 37 minuten.

40-45' Gent komt nu toch opzetten. Proto houdt zijn netten wel schoon op een poging van Asare. Zo gaat RSCA met een voorsprong de rust in.

45-60' Gent wordt sterker en gaat nadrukkelijker naar de gelijkmaker zoeken. Sylla heeft aan de overkant echter de beste kans. Toch kan een sterker wordend Gent scoren op het uur. Depoitre kopt via de paal binnen. Hasi haalt meteen een gefrustreerde Suarez naar de kant voor Ezekiel. Veel levert dit niet op; Gent blijft de druk opvoeren.

60-70' Met nog 20 minuten te gaan ontsnapt Anderlecht. Geklungel achteraan lijkt de landskampioen de voorsprong te gaan bezorgen maar Obradovic redt de meubelen. Hasi ziet de bui hangen en grijpt andermaal in. Praet gaat naar de kant voor Okaka.

70-80' Met nog 10 minuten op de klok mag de thuisploeg stilaan van geluk gaan spreken dat de bordjes nog in evenwicht hangen. Gent blijft kansen creëren en dreigt ook op stilstaande fases.

80-90' Het gaat er stevig aan toe. Ref Vertenten krijgt het zwaar te verduren van het thuispubliek. Het spel ligt vaak stil en Anderlecht heeft een karrevracht aan fouten nodig om Gent af te houden. In de laatste minuut graait de thuisploeg, tegen de gang van het spel in, nog bijna de overwinning weg. Ezekiel maait over de bal die zo bij Tielemans komt. Zijn schot wordt echter afgeblokt.

Einde: de match eindigt op 1-1. Anderlecht demonstreerde, vooral in het begin van de wedstrijd. Gent knokte zich terug in de match en was superieur na de rust.