Anderlecht verspeelt twee punten tegen Gent

ZATERDAG, 23 AUGUSTUS 2008, 21:54 - Michaël

Paars-wit leek na 20 minuten reeds op weg om de volle buit tegen Gent binnen te halen. Vlcek en Gillet hadden Anderlecht al snel op 2-0 gebracht. Echter, nog voor de rust kon Gent de stand weer gelijk brengen.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd. Al na 7 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Vlcek. De Tsjech hoefde de voorzet van Legear maar binnenglijden. Een zeer goed spelende Legear probeerde na een dik kwartier spelen de bal tot bij Vlcek te brengen, maar vooraleer de Tsjech iets kon doen, kopte Duarte de bal in hoekschop. In de 22ste minuut was het dan toch weer raak voor paars-wit. Gillet kon profiteren van een slechte terugspeelbal van Duarte.

Mooie liedjes duren echter niet lang, zo ook deze voorsprong niet. Na een half uur spelen kwam Gent opzetten na een kopbaldoelpunt van Ljubijankic: 2-1. Alsof het niet erger kon viel een minuut voor rust de gelijkmaker. Suler kon een corner makkelijk binnenkoppen. Een zware mentale opdoffer voor paars-wit vlak voor de rust.

Jacobs moest tijdens de rust Vlcek in de kleedkamer houden, wellicht door een blessure. De Tsjech werd vervangen door Iakovenko. De ingevallen Oekraïner maakte het de Gentse defensie niet makkelijk: Jorgacevic werd twee keer tot een save gedwongen.

Met nog 20 minuten op de klok kwam er dan een meevaller voor Anderlecht. Marko Suler kreeg rood van Nzolo na een fout op Iakovenko. De vrije trap die er op volgende belandde in de muur. Nadien kwam Anderlecht goedweg want een doelpunt van Gent werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ondanks dat Gent met 10 man speelde kon Anderlecht geen extra druk uitoefenen. Chatelle kwam nog op het veld ten nadele van Legear. Maar ook hij kon het tij niet doen keren. Wel kreeg Gillet in de slotminuut een mooie kans maar de bal ging voorlangs.

Het was sinds het seizoen 2002-2003 geleden dat Gent nog punten pakte in het Constant Vanden Stock-stadion. Volgende week zaterdag ontvangt paars-wit nieuwkomer Kortrijk, dat vanavond trouwens met 2-1 won van Cercle Brugge.

Score: 2-2
Goal(s): 07' Stanislav Vlcek 1-0, 22' Guillaume Gillet 2-0, 30' Zlatan Ljubijankic 2-1, 44' Smoje 2-2

Anderlecht:Zitka, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Wasilewski, Biglia, Gillet, Polak (88' Losada), Boussoufa, Legear (82' Chatelle), Vlcek (46' Iakovenko)
AA Gent:Jorgacevic, Smoje, Thompson, Suler, Duarte, Thijs, Azofeifa, Ljubijankic (65' Milos Maric), Rosales, Foley (92' Addulrazak Ekpoki), Ruiz

Geel: 88' Thompson, 90' Hernan Losada
Rood: 69' Marko Suler

Scheidsrechter: Nzolo
Stadion: Astridpark