Opdracht volbracht voor Anderlecht

ZATERDAG, 16 AUGUSTUS 2008, 21:52 - Michaël

De aangekondigde topper tegen Cercle Brugge werd eigenlijk maar een flauwe wedstrijd. Anderlecht won wel gemakkelijk met 0-3 en keert dus met de drie punten op zak terug naar Brussel.

Zowel Cercle als Anderlecht begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Na een tijdje kreeg paars-wit meer overwicht en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Op het kwartier kon Jelle Van Damme met een kopbal de 0-1 na een hoekschop van Jonathan Legear. Anderlecht had de controle over de wedstrijd en kwam op een bal van Buffel na nooit echt in de problemen. Cercle Brugge probeerde wel tot uitgespeelde doelkansen kwamen ze niet.

Jacobs voerde tijdens de rust geen wissels door, De Boeck deed dat wel. Hij liet Sergeant binnen en verving hem door Gombami. Na vier minuten ontsnapte Cercle aan de 0-2 na een hoekschop van Anderlecht. Even daarvoor kwam paars-wit zelf goed weg. Portier klopte doelman Zitka, maar Boussoufa keerde de bal van de lijn.

De thuisploeg was in de 2e helft gevaarlijker en dwong kansen af. Anderlecht kwam gelukkig telkens goed weg en vergootte net voor het uur haar voorsprong tot 0-2. Deze keer was het Legear die de bal na een assist van Boussoufa in de netten werkte. Tien minuten later mocht Legear gaan rusten. In zijn plaats kwam Thomas Chatelle. Ook Arnold Kruiswijk mocht zijn opwachtig maken en verving een mogelijk licht geblesseerde Van Damme.

Cercle bleef gevaarlijk tot in de laatste minuten van de wedstrijd. Zo wandelde in de 73ste minuut Gombani doorheen de Anderlecht defensie, gelukkig was Polak er nog om hem af te stoppen. Ook Iachtchouk waagde zijn kans, maar Olivier Deschacht was bij de pinken. In de slotfase kreeg paars-wit nog een penalty toegekend na een fout van Buffel op Boussoufa. Chatelle nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de 0-3 binnen.

Anderlecht wint zo al bij al gemakkelijk haar eerste wedstrijd van het seizoen. Ongetwijfeld geeft deze zege de groep weer wat vertrouwen na de nederlagen tegen BATE Borisov en Standard. Volgende week ontvangt paars-wit Gent in het Constant Vanden Stock-stadion.