Voorbeschouwing: Anderlecht - BATE

WOENSDAG, 30 JULI 2008, 13:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond begint Anderlecht aan zijn eerste belangrijke opdracht van het nieuwe seizoen. In de tweede voorronde van de Champions League staat paars-wit tegenover het Wit-Russische BATE Borisov.


Doorgaan betekent een eerste stap richting de poules van de Champions League en vooral zekerheid over minstens UEFA Cup. Een eventuele uitschakeling in de tweede voorronde betekent immers een heel seizoen zonder Europees voetbal.

"Deze wedstrijd is superbelangrijk voor Anderlecht", beseft Herman Van Holsbeeck. "Een uitschakeling betekent dat ons Europees seizoen erop zit. In ons budget hebben we geen rekening gehouden met een uitschakeling tegen Borisov."

Anderlecht doet er goed aan om thuis te winnen en dat weet ook de manager. "We moeten het verschil in de heenmatch maken, want het is niet evident om in Wit-Rusland een negatief resultaat goed te maken. De staat van het veld ginds is slecht en het stadion piepklein. Anderlecht kan best met een overwinning naar het Oostblok afreizen."

De wedstrijd is live te volgen op Canvas vanaf 20.15u en op anderlecht-online.be (score).


Aftrap: 20u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Aleksandar Stavrev (Macedonië)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Zitka, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Goor, Gillet, Losada, Polak, Chatelle, Kanu, Boussoufa
Invallers: Proto, Kruiswijk, Rnic, Biglia, Sare, Legear, Vlcek, Suarez

Geblesseerd: Frutos (enkel), Van Damme (enkel)
Geschorst: /
Gevaar voor gele schorsing: /
Opmerkingen: Kanu vervangt hoogstwaarschijnlijk Frutos in de basis. Biglia wordt vermoedelijk gespaard wegens zijn conditionele achterstand en het overlijden van zijn vader.

: : : BATE BORISOV : : :

Mogelijke opstelling: Veremko, Lichtarovitsj, Stasevitsj, Krivets, Rodionov, Zjavnertsjik, Charoesj, Rzjevski, Joerevitsj, Sosnovski, Sivakov
Invallers: Gutor, Kazantsev, Sakharov, Nehaichik, Zanitsev, Skavysh

Geblesseerd: Blizniuk (kaakbeenbreuk)
Geschorst: /
Gevaar voor gele schorsing: /



anderlecht-online forum