Proto wil definitief weg

DINSDAG, 29 JULI 2008, 10:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De kans is groot dat Daniël Zitka weer de nummer één wordt bij Anderlecht. Silvio Proto, die meer wil spelen, heeft zijn conclusies al getrokken. "Ik ben er zeker van dat Zitka zal spelen. Ik wil weg" klinkt het.


Proto voelde vorige week al nattigheid. Toen riep manager Herman Van Holsbeeck de doelman bij zich. "We moeten een oplossing vinden voor jou", klonk het. "Dat zegt toch genoeg", zegt Proto nu in de kranten. "Twee jaar lang heb ik braafjes mijn lot als tweede keeper gedragen. Maar nu moet ik spelen om vooruit te komen."

Proto wil graag definitief weg, maar paars-wit zou de keeper liever uitlenen. "Anderlecht wil me alleen maar uitlenen. Na een gesprek voegt het er een aankoopoptie aan toe", zegt Proto. "Daar kan ik me in vinden."

Aan belangstelling is er geen gebrek. Het Spaanse Murcia zou al een bod uitgebracht hebben en ook Lille toont interesse. Daarnaast zouden ook enkele Belgische clubs geïnteresseerd zijn. "Een vertrek naar een Belgische club is niet uitgesloten, als ze betaalt wat we vragen. Als Standard vijf miljoen euro op tafel legt, is Proto van Standard", aldus Van Holsbeeck. "Want vijf miljoen is exact de som die Standard aan ons vroeg toen we naar Milan Jovanovic informeerden."



anderlecht-online forum