"Weten woensdag pas wat we waard zijn"

MAANDAG, 28 JULI 2008, 18:54 - El_principito05
Anderlecht-Online No Image Found

Woensdagavond staat Anderlecht voor zijn eerste vuurproef van het nog prille seizoen. Het kan zich in de Champions League geen misstap veroorloven tegen de Wit-Russen van BATE Borisov.


"De afgelopen jaren hadden we het altijd moeilijk in het eerste deel van het seizoen", zegt Jacobs. "Nadien persten we er wel nog een ferme eindsprint uit. Vorig seizoen deed de groep het dus schitterend in de terugronde.""Dit seizoen zullen we meteen een goede start moeten maken. We willen niet opnieuw een achterstand van 13 punten"quot;, vertelt de Anderlecht-coach.

"We hebben ons al een maand voorbereid en we liggen op schema. Maar we zullen pas echt weten wat we waard zijn op woensdag", weet Jacobs. "We hebben ons gevoelig versterkt."

Jacobs is ervan overtuigd dat zijn team nog sterker voor de dag zal komen dan in de tweede helft van vorig seizoen."De ploeg is beter uitgebalanceerd en we hebben ons gevoelig versterkt in de zomertransferperiode. De elf spelers die zullen starten, moeten het gevoel hebben dat er elf andere spelers zijn die hun plek meteen kunnen overnemen.""Ik praat ook niet graag over een basisploeg. Ik zoek vooral naar een evenwicht, afhankelijk van de tegenstander en de omstandigheden. BATE speelt zogezegd in een kleinere competitie, maar het heeft er wel al 16 duels in de competitie en twee in Europa opzitten. Dat is een voordeel. Bovendien zijn ze ongeslagen en hebben ze niks te verliezen", aldus Jacobs.

Bron: Sporza



anderlecht-online forum