Van Holsbeeck: "Verschil van 7 miljoen euro"

MAANDAG, 28 JULI 2008, 15:48 - driess
Anderlecht-Online No Image Found

Het weekblad Humo had een gesprek met manager Herman Van Holsbeeck. Hij sprak ondere andere over de nakende wedstrijd tegen BATE. "De Champions League missen, betekent 7 miljoen euro minder", aldus Van Holsbeeck.


"We hebben in de aanloop van dit seizoen gekozen voor de jeugd. Door vorig jaar de Champions League te missen, hebben we heel wat inkomsten misgelopen, zelfs al overwinterden we in de Uefa beker. Dan heb je de keuze tussen jonge, nog betaalbare spelers, zoals een Suarez en Kanu, en tussen iets oudere spelers op hun retour, zoals Ahmed Hassan".

Door de vele blessures van Frutos, heerst er onduidelijkheid over het feit of Anderlecht een nieuwe spits gaat aantrekken. "Voor de eerste kwalificatiewedstrijden van de Champions League, komt er zeker niemand bij. Moest Nicolas niet in staat zijn om te spelen, rust onze hoop op de jonge garde om de klus te klaren."

Ook komt de manager nog even terug op het afgelopen EK. "Ik was ontgoocheld voor onze Tsjechische internationals Polak, Vlcek en Zitka, maar als Jan Polak nog zo'n match als tegen de Turken had gespeeld, speelde hij nu niet meer voor Anderlecht."

Vroeger waren clubs uit het Oostblok nog doenbare tegenstanders, maar Germinal Beerschot werd in de intertoto uitgeschakeld door Neftchi Bakoe uit Azerbeidjan. Hoe ziet Van Holsbeeck deze situatie? "Dit is nog maar eens het bewijs dat de Russen veel geld hebben, veel meer als wij, Belgen. Het is voor ons dan ook te hopen dat ze bij Borisov nog niet het niveau van Bakoe haalt".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.