Van Holsbeeck: "Onze sociale cel levert goed werk"

VRIJDAG, 25 JULI 2008, 12:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck benadrukte gisteren op de persconferentie het belang van de sociale begeleiding van de ploeg. Zo krijgen de spelers onder meer taallessen en financiële begeleiding.


"Deze zomer investeerden we in de kwalitatieve en kwantitatieve uitbreiding van onze kern. We kozen vooral voor jonge spelers", weet Van Holsbeeck. "Die jongens zijn de toekomst van Anderlecht. Het enige vraagteken is hoe lang ze nodig zullen hebben om zich te integreren in België en zich aan te passen aan Anderlecht. De club doet echter alles opdat deze spelers zich goed zouden voelen."

"Vier jaar geleden namen we met Yvon Verhoeven één iemand in dienst om Vincent Kompany bij te staan. Op dit moment bestaat onze sociale cel uit tien mensen", vervolgt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Iemand als Kanu kan vierentwintig uur op vierentwintig zijn begeleider bellen om raad te vragen. Begeleiding naast het veld is zeker even belangrijk als begeleiding op het veld."

Luc Spaepen is één van de tien mensen die actief is bij de sociale cel. "Wij staan altijd klaar voor de spelers", zegt hij. "Vanmorgen was ik nog in de Ikea om meubels te zoeken voor het appartement van Nemanja Rnic. We begeleiden ook spelers met kinderen. Voor de kindjes van Vlcek en Wasilewski zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte school. Ook het gezin van de speler moet zich in België thuis voelen. Het is ook belangrijk dat we de jongens financieel begeleiden."

Spaepen geeft ook taallessen aan de spelers. "Ik geef enorm graag les aan de spelers", lacht Spaepen. "De directie zegt hen welke taal ze moeten leren en meestal is dat Frans, maar ze kunnen ook kiezen voor Nederlands of Engels. Het is zeker niet altijd gemakkelijk om Frans te doceren als er een Pool, een Tsjech en een Serviër in je klas zitten, maar het lukt wel."

Herman Van Holsbeeck heeft alleszins niets dan lof voor de sociale begeleiders van de club. "Als je ziet hoe goed een jongen als Kanu zich integreert en nu al probeert om Frans te spreken, dan levert onze sociale cel goed werk", besluit de manager. "Natuurlijk hangt het ook af van persoon tot persoon. Suarez is een veel introverter type dan Kanu. Hem zullen we bijvoorbeeld intenser moeten bijstaan."

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.