"Stadion uitbreiden is het meest logisch"

DONDERDAG, 24 JULI 2008, 18:46 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Op de jaarlijkse persconferentie nam voorzitter Roger Vanden Stock als eerste het woord. "De supporters willen in de eerste plaats de titel, ook al vond ik ons vorig seizoen geslaagd", begint de preses.


"Ons eerste doel is de kwalificatie in de Champions League uiteraard. Maar als we ons gemiddelde van één op twee titels willen aanhouden, dan moeten we kampioen worden."

Over Ariël Jacobs: "Ik hoop dat hij nog tien jaar meegaat als hoofdtrainer van Anderlecht. Hij is toch iemand anders dan een "gewone" trainer. Maar Ariël weet ook dat dit vak risico's inhoudt."

Over het stadion zegt Vanden Stock: "Ik heb nog geen pasklaar antwoord. Ook ik twijfel nog altijd. Maar één ding is zeker: voor 2012 moet er iets gebeuren.De meest logische beslissing is dat we ons stadion uitbreiden tot 30.000 zitjes. Dat kunnen we ook zelf beslissen, samen met de gemeente Anderlecht. Als ik de volgende maanden geen antwoord krijg van Brussel, dan schrappen wij het dossier van het nieuwe stadion."

Tot slot kijkt de voorzitter ook uit naar de competitiehervorming. "Ik verheug me ook op de competitiehervorming die er na dit seizoen aankomt. Anderlecht was al lang vragende partij en we zijn uiteraard blij dat de vernieuwing eindelijk op punt staat. We zullen nu nog één jaar het oude systeem moeten toepassen en daarna zullen we er een heel stuk op vooruit gaan", besloot de Vanden Stock.

Bron: sporza.be, rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.