Jacobs: "Wil dit seizoen meer regelmaat"

DONDERDAG, 24 JULI 2008, 18:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zich vandaag voorgesteld aan de pers en de ambities bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen. Volgende week begint het seizoen echt met de Champions League wedstrijd tegen BATE.


"Na een maand voorbereiding staan wij op schema, vind ik", zegt trainer Ariël Jacobs. "Alleen weten we, door een gebrek aan matchen, nog niet waar we echt staan. Dat zullen we woensdag weten."

"Behalve Jelle Van Damme (revalidatie enkel) is iedereen fit. En Van Damme zal klaar zijn voor de competitiestart. Biglia moest naar Argentinië wegens het overlijden van zijn vader, Pareja gaat naar Peking en Lamah was ook even weg met de olympische selectie. Maar voor de rest heb ik echt niet te klagen."

De teneur bij Anderlecht is duidelijk: het moet beter dan vorig seizoen. Normaal", zegt Jacobs. "De club wil het hoogste en het beste. Het publiek verlangt hier veel. Daarom wil ik dit seizoen meer regelmaat in de prestaties zien. De voorbije jaren sputterden we altijd in de eerste ronde. Om daarna sterk te finishen. Nu moeten we er meteen staan. Punt."

"Iedereen zal kwaliteit moeten brengen", vervolgt Jacobs. "Bepaalde nieuwkomers hebben al laten zien dat ze iets kunnen. De kern is evenwichtiger ook, op bepaalde posities is er misschien zelfs een overbezetting."

"Zal een vaste doelman aanstellen"

Ariël Jacobs lijkt ,in tegenstelling tot zijn voorganger Frank Vercauteren, niet van plan om te gaan roteren met de keepers. "Ik zal een vaste doelman aanstellen", maakt Jacobs duidelijk. "Roteren doe ik niet. Het is wel zo dat de kloof tussen Davy Schollen, Silvio Proto en Daniel Zitka heel klein is. Het wordt moeilijk."

Nicolas Frutos viel in de voorbereiding (weer) even uit met een blessure. "Er is geen probleem-Frutos. De pers heeft die blessure weer opgeklopt, terwijl het helemaal niet zo erg was", aldus Jacobs. "Nicolas staat er. Tegen Roda speelde hij 55 minuten. Hij had wat last op het einde, maar hij heeft doorgebeten. Dat is belangrijk."

Over Hernan Losada: "Hij is nog aan het zoeken, dat is zeker", weet Jacobs. "In het begin wilde hij het te veel forceren. Hij maakte zich druk omdat hij voelde dat hij wat aanpassingstijd nodig had. Hij weet dat de fans veel van hem verwachten, maar we moeten geduld hebben met Hernan."

Bron: sporza.be, rsca.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.