Anderlecht wint met 2-1 van Roda

WOENSDAG, 23 JULI 2008, 22:12 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond een oefenduel tegen het Nederlandse Roda JC gewonnen met 2-1. De wedstrijd begon overigens met een kwartier vertraging wegens het te laat arriveren van de Roda JC spelersbus.

Voor de aftrap werd Mark De Man in de bloemetjes gezet door voorzitter Roger Vanden Stock. Anderlecht begon het sterkst aan de wedstrijd en dat resulteerde ook in enkele kansen. Roda kwam echter als eerste het dichtst bij een doelpunt, maar het schot van Oper strandde op de lat. Een minuut voor rust stond het bijna 1-0, maar het doelpunt van Frutos werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kort na de pauze was het dan toch raak: Frutos kopte een hoekschop van Boussoufa door en Wasilewski die goed gevolgd was tikte binnen. Enkele minuten later, in de 58ste minuut, was het opnieuw raak voor paars-wit. De pas ingevallen Legear scoorde de 2-0.Tien minuten voor tijd scoorde Roda via Oper de aansluitingstreffer: 2-1. Bijna werd het ook nog 2-2 maar Deschacht was bij de pinken.