"Suarez zal Anderlecht veel plezier bezorgen"

DINSDAG, 15 JULI 2008, 11:48 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez legt vandaag medische en fysieke testen af en zal woensdag voor het eerst met de groep meetrainen. Hoofdscout Werner Deraeve was de eerste die Suarez aan het werk zag in Argentinië.


"Toen ik de eerste keer aanwezig was op een match van Belgrano zat hij op de bank", vertelt Deraeve in Sudpresse. "Meteen vanaf het moment dat hij inviel, toonde hij uitzonderlijke kwaliteiten. Mensen ter plaatse waarmee we samenwerken, hadden ons over hem gesproken. Hij was net 18 geworden en stak er toen al met kop en schouders bovenuit."

"In tegenstelling tot onze andere Argentijnen is hij jonger en komt hij niet uit de hoofdstad. Ik twijfel niet aan zijn enorme talent, maar we moeten geduld hebben. Suarez is snel, heeft een uitstekende techniek en hij kan zowel op de flank als in de spits uit de voeten", aldus Deraeve.

Ook Gérard Witters, huidig financieel directeur van paars-wit en voormalig scout in Zuid-Amerika, is lovend over de kwaliteiten van Suarez. "Ik kan jullie garanderen dat we ons nooit zullen vervelen als Suarez op het veld staat", zegt Witters. "Het is een genie die iedere wedstrijd wel iets speciaals doet. Ik twijfel niet aan zijn integratie. Hij zal goed omringd worden door zijn vier landgenoten. Suarez zal Anderlecht heel veel plezier bezorgen, daar ben ik van overtuigd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.