Anderlecht overweegt uitstel competitiematchen

ZATERDAG, 12 JULI 2008, 09:45 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag vertrekt Pareja naar de Argentijnse Olympische ploeg, en mogelijk worden ook Legear en Lamah geselecteerd. Anderlecht overweegt in dat geval om de eerste twee competitiematchen te laten uitstellen.


"Clubs die minstens twee spelers moeten afstaan, kunnen schuiven met hun matchen", bevestigt secretaris Robert Sterckx van de profliga in Het Nieuwsblad.

"Als na Pareja ook nog Legear en Lamah opgeroepen worden, verlies ik drie spelers", zucht Ariël Jacobs. "Biglia is reservespeler voor Argentinië. Ik weet ook wel dat ik met Boussoufa, Goor, Chatelle, Vlcek alternatieven heb, maar de situatie is allesbehalve ideaal. Als er na Van Damme nog één van mijn centrale verdedigers uitvalt, hebben we een probleem."

Anderlecht overweegt derhalve om de eerste twee competitiematchen tegen Cercle Brugge (16 augustus) en AA Gent (23 augustus) te laten uitstellen. "Ik wil de definitieve Belgische selectie afwachten, maar dit is inderdaad een optie", zegt Jacobs. "We moeten aan het belang van de club denken, al is het allemaal niet evident. De Champions League-matchen kunnen we niet verplaatsen en we moeten opletten dat we ons ritme niet breken."

De trainer verwijt zijn spelers niets. "Ik zou ook direct gaan als ze mij zouden selecteren. Maar de competitiestart is ook belangrijk", besluit Jacobs.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.