Jacobs: "Losada en Gillet in ruit opstellen"

VRIJDAG, 11 JULI 2008, 18:21 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Hernan Losada wordt bij Anderlecht beschouwd als de opvolger van Ahmed Hassan. Vooral coach Ariël Jacobs drong fel aan op zijn komst. "Losada heeft een neus voor positiespel", weet Jacobs.


"Ik denk dat de samenwerking tussen Losada en Boussoufa veel harmonieuzer zal verlopen dan die tussen Hassan en 'Bous'", vertelt de trainer in Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb de Argentijn nu al meerdere keren bezig gezien en ik kan me natuurlijk vergissen, maar ik denk dat hij een neus heeft voor positiespel."

"In tegenstelling tot Hassan, die alles al had meegemaakt, heeft de 26-jarige Losada ook het ontegensprekelijke voordeel dat hij zich nog wil bewijzen", vervolgt Jacobs. "Thank you very much zei hij me toen hij wist dat ik had aangedrongen op zijn komst. In mijn ogen zeggen die vier woorden veel over zijn erkenning, zijn nederigheid en zijn goesting. Het is een jongen met honger, zoveel is duidelijk."

"Hoe ik Losada ga inpassen? De eenvoudigste oplossing zou zijn om Polak naar de positie van sweeper voor de verdediging terug te trekken, Gillet te behouden als doorgeefluik en Losada op te stellen in de punt van die driehoek. Maar in die opstelling zou Polak beperkt worden in zijn bewegingsvrijheid en dat zou spijtig zijn", weet Jacobs. "Hij heeft op het EK bewezen dat hij een box-to-boxspeler is."

"Om die kwaliteit uit te spelen, zou ik hem op dezelfde hoogte als Gillet kunnen laten voetballen en mijn driehoek veranderen in een ruit met een andere speler op de plaats voor de verdediging. Iemand zoals Bouba Sare of Cheikhou Kouyaté heeft daar de kwaliteiten voor", besluit Jacobs.

Bron: Sport/Voetbalmagazine



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.