Boateng: "Drogba is mijn grote voorbeeld"

VRIJDAG, 11 JULI 2008, 09:53 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Één van de paars-witte jongeren op stage in Oisterwijk is de 16-jarige Gideon Boateng. De spits liet bij de beloften al meermaals zijn kunnen zien en mag dus nu ook meetrainen met de A-kern.


Amper 16 jaar en al mee met de grote jongens op oefenkamp in het Nederlandse Oisterwijk. Een sprookje zou je denken, maar zo simpel was het allemaal niet voor Boateng. In België begon de spits zijn carrière bij Tubantia Borgerhout. Al snel werd hij weggeplukt door Antwerp en vervolgens door Lierse. Maar bij deze Antwerpse ploegen werd Boateng vooral gebruikt om achter de diepe bal te hollen, daarom is hij ook opgelucht dat Anderlecht hem weghaalde. "Bij deze ploeg wordt over de grond gevoetbald. Hier verbetert mijn techniek", vertelt Boateng in Het Nieuwsblad.

Wat Boateng vindt over het niveau? "Door te trainen met spelers als Boussoufa en Biglia leer ik erg veel bij. Ook in de oefenmatchen met de A-kern kan ik meer mijn kwaliteiten tonen. Bij de beloften zit er constant een verdediger op je hielen die je afstopt. Bij de A-ploeg is er meer ruimte om te voetballen."

Boateng is ook zeer goed bevriend met Vadis, die naar Hamburg trok. Hij kan zijn keuze respecteren, maar Boateng staat eropmeer geduld uit te oefenen. "Op tactisch vlak kan ik nog veel leren. Ik moet slimmer leren bewegen en beter leren positie kiezen voor doel. Dan kan ik nog meer scoren."

Als antwoord op de vraag wie zijn grote voorbeelden zijn antwoordt hij resoluut: "Ik kijk op naar Cristiano Ronaldo voor zijn fantastische techniek. Maar mijn grote voorbeeld is Didier Drogba. Dat is een spits met techniek en scorend vermogen, maar hij is ook fysiek erg sterk. Ik hoop dat ik ooit een beetje word zoals hij..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.