Kruiswijk: "Integratie verloopt heel vlot"

DONDERDAG, 10 JULI 2008, 18:30 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Dinsdag won Anderlecht op stage in Oisterwijk van Taxandria met 0-7. Arnold Kruiswijk maakte een goeie indruk centraal in de verdediging. "Dat is inderdaad mijn favoriete stek" aldus de Nederlander.


Kruiswijk had voor hij tekende ook andere opties, maar de keuze voor Anderlecht was snel gemaakt. "Sporting is een goed georganiseerde club met een schitterende entourage", vertelt de verdediger op de clubwebsite. "Ik kon ook naar Duitsland of Italië, maar ik weet dat Paars-Wit zowel op Belgisch als Europees vlak actief is. Dat ik met Anderlecht kan aantreden in de Champions League heeft mijn besluit ook mee bepaald."

Kruiswijk verblijft nu al enkele weken in België en de aanpassing verloopt vlot. "De integratie verloopt eigenlijk heel vlot. Er is niet specifiek één iemand die zich ontfermt over de nieuwelingen, iedereen praat gewoon tegen ons. Dat is wel fijn."

De Nederlander wil zo snel mogelijk een basisplaats veroveren. "Ik weet dat Paars-Wit steeds meestrijdt voor de titel en eigenlijk elk jaar kampioen moet worden. Dit brengt misschien wat extra druk mee, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik wil eerst en vooral gewoon een basisplaats afdwingen. Dat is mijn eigen doelstelling en daarna zien we wel", besluit Kruiswijk.



anderlecht-online forum