Jacobs maakt zich zorgen om Frutos

DINSDAG, 8 JULI 2008, 11:03 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nicolas Frutos sukkelt weer met een hielblessure en trok dus niet mee op stage. Zijn zoveelste kwetsuur en dat beseft ook trainer Ariël Jacobs. De CL-voorronde lijkt zo goed als onhaalbaar voor Frutos.


"Ik durf me niet uitspreken over Frutos", aldus Jacobs in Het Nieuwsblad. "De diagnose is gesteld, maar we moeten ook rekening houden met hoe Frutos zich voelt. Hij wil zo snel mogelijk spelen, maar we kunnen geen risico's nemen. Het enige positieve nieuws is dat de dokters nu unaniem eens zijn dat een nieuwe operatie niet nodig is."

Jacobs lijkt stilaan wanhopig te worden. "Zolang Frutos alleen maar loopt, krachttraining doet of zelfs tennist is er geen probleem. Van zodra Nicolas echter shoes aantrekt, begint de miserie. Dan is er contact en lijdt zijn hiel. De medische staf heeft al allerlei schoenen en zolen uitgeprobeerd. We hebben hem ook al een speciaal trainingsschema gegeven, maar het lijkt allemaal tevergeefs."

Toch komt er voorlopig geen extra spits. "Paniek is een slechte raadgever", weet Jacobs. "Ik steek niet weg dat de blessure van Frutos ons voor problemen stelt, maar vorig seizoen hebben we de blessures van Frutos en Akin ook altijd kunnen opvangen. Als we nu snel nog een spits bijhalen, is het bovendien alsof we geen vertrouwen hebben in Suarez", besluit Jacobs.




anderlecht-online forum