Jacobs: "Kanu nog niet voor de leeuwen gooien"

MAANDAG, 7 JULI 2008, 09:40 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht vertrekt vandaag voor een zesdaagse stage naar het Nederlandse Oisterwijk. Trainer Ariël Jacobs blikt in Het Laatste Nieuws tevreden terug over de eerste voorbereidingsweek van paars-wit.


"Ik merkte dit weekend bij sommigen tekenen van vermoeidheid", zegt Jacobs. "Tijd dus om wat rust in te bouwen, want in Oisterwijk starten we met fase twee."

Vandaag keren ook de EK spelers Zitka, Polak, Vlcek en Wasilewski terug, samen met Boussoufa. "Ik weet ook niet welke toestand zij verkeren", licht Jacobs toe. "Al ga ik er wel vanuit dat ze voldoende gerust hebben."

Een nieuwe spits komt er nog niet onmiddellijk, al denkt Jacobs wel dat Suarez de rol van diepe spits moet aankunnen. "Wat ik tot hiertoe op video zag heeft er mij van overtuigd dat Suarez die rol van diepe spits aan moet kunnen, weliswaar in een andere stijl dan Frutos. Suarez landt op 13 juli in Brussel en op 14 juli kan hij dan een eerste keer met ons meetrainen. Dan hebben we nog veertien dagen om hem in te passen", weet Jacobs.

Naast Suarez is er ook nog de Braziliaan Kanu, maar Jacobs ziet in hem geen alternatief voor Frutos. "We hebben Kanu gehaald om in de loop van het seizoen in te kunnen brengen. We kunnen die jongen niet zomaar voor de leeuwen gooien, ondanks dat hij al heel wat mooie dingen heeft laten zien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.