Kanu: "Ik ben klaar voor een basisplaats"

ZATERDAG, 5 JULI 2008, 10:52 - andy
Anderlecht-Online No Image Found

De Braziliaanse nieuwkomer Kanu scoorde in de oefenpartij tegen Luik zijn eerste doelpunt voor Anderlecht en acht zichzelf klaar voor een basisplaats. "Een basisplaats is mijn ambitie", klinkt het.


De 20-jarige spits vertoeft pas enkele weken in Brussel maar heeft zich bijzonder vlot geïntegreerd. "De groep heeft me goed ontvangen - ik voel me al heel goed geïntegreerd. Omdat ik wist dat de trainingen in België zwaarder zijn ben ik twee weken op voorhand naar hier gekomen. Langzaamaan pik ik het ritme op", vertelt Kanu in Het Nieuwsblad.

Zijn landgenoot Triguinho verging het vorig seizoen minder goed. "Toen hij bij Botafogo speelde was hij echt fantastisch goed. Ik begrijp niet waarom het hier niet lukte. Alle Brazilianen kunnen voetballen, maar misschien stellen sommigen zich niet de juiste vragen als ze elders aan de slag gaan. In elk geval mag je niet alle Brazilianen over dezelfde kam scheren."

Nu Frutos geblesseerd is, is Kanu de enige echte diepe spits in de kern. "Ik hoop maar één ding en dat is dat Nico zo snel mogelijk genezen is. Ik ben er trouwens van overtuigd dat we samen kunnen spelen. Ik heb zijn manier van spelen gezien en ik weet hoe ik speel. Samen kunnen we een verdediging pijn doen."

"Een basisplaats afdwingen is in elk geval mijn ambitie. Ik denk dat ik er rijp genoeg voor ben. Veel dingen zijn nieuw hier voor mij, maar ik heb in Brazilië toch al wat ervaring opgedaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.