Anderlecht wint met 3-1

WOENSDAG, 13 AUGUSTUS 2003, 22:28 - Michaël

Anderlecht heeft een stap gezet richting eindronde. Het won de heenwedstrijd tegen Krakau met 3-1. De tegenstander bleek vooral verdedigend veel zwakker dan vooraf gedacht.

Anderlecht zonder Zetterberg en mét Hasi begon sterk aan de wedstrijd. Baseggio kwam na 1' voor de doelman, maar miste. Even later ging Seol mooi voorbij zijn man. Jestrovic tikte de voorzet voorbij de doelman.

De Poolse verdediging gaf heel veel ruimte, maar noch Jestrovic noch Aruna konden de opgelegde kansen verzilveren. Anderlecht domineerde makkelijk.
Jestrovic moest naar de kant met een blessure, maar met tien lukte het wel. Lovre kwam alleen voor de doelman en werkte af in twee keer.

Krakau, onmondig in de eerste helft, ontwikkelde in de tweede helft wat meer druk. Toch was het Aruna die goed counterde en Anderlecht op 3-0 zette.
In de 77e minuut tikte Tihinen Zurawski aan in het strafschopgebied. De Pool miste niet vanop de stip.

In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar een doelpunt. Dat zorgde voor hete standjes voor het doel, maar het bleef 3-1. Anderlecht doet een goede zaak, maar de voorsprong had veel groter moeten zijn.

Doelpunten:11' Jestrovic 1-0, 36' Lovre 2-0, 59' Aruna 3-0, 77' Zurawski 3-1

Anderlecht: Zitka, Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht, Lovre (80' Zetterberg), Hasi, Baseggio, Seol, Aruna, Jestrovic ('37 Wilhelmsson)

Wisla Krakau: Piekutkowski, Baszczynski, Jop, Nawotczynski, Paszulewicz, Pater (46' Dubicki), Szymkowiak, Strak, Frankowski (46' Ouadja), Christiano, Zurawski

Toeschouwers: 22.000
Ref: Ibanez (Spa)