Anderlecht naar voorrondes Champions League

ZATERDAG, 10 MEI 2008, 21:59 - Michaël

Anderlecht heeft haar laatste wedstrijd van het seizoen 2007-2008 afgesloten met een 1-2 overwinning op het veld van Bergen. Door deze zege stelt paars-wit de 2e plaats en het bijhorend CL-ticket veilig.

Paars-wit begon mak aan de wedstijd. Het eerste waterkansje was voor de thuisploeg. Over de eerste helft viel weinig te vertellen. De troepen van Jacobs kwamen amper in de strijd voor, vooral de spitsen toonden weinig strijdlust. Gelukkig voor Anderlecht was er nog altijd Stanislav Vlcek. De Tsjech scoorde na een dik half uur spelen de 0-1.

Ook in de 2e helft toonde Anderlecht niet veel inspiratie op het veld. Van een echte wedstrijd was er trouwens geen sprake want ook Bergen gaf een futloze indruk. Wel kon Jelle Van Damme in de 60ste minuut de zege voor Anderlecht vastleggen. De verdediger wees na het maken van het doelpunt naar boven, ter ere van de overleden François Sterchele.

De afscheidnemende Ahmed Hassan mocht ook nog meespelen. Hij viel in voor Vlcek. Het was de laatste competitiewedstrijd voor de Egyptenaar want hij ruilt Anderlecht volgend seizoen voor Al-Ahly.

Bij Brahami sloegen de stoppen nog door, hij trapte twee keer richting Polak. De scheidsrechter twijfelde niet en trok rood. Nadien werd het nog 1-2 na een doelpunt van Dalmat. De laatste belangrijke afspraak dit seizoen nog, is de bekerfinale tegen Gent in het Koning Boudewijnstadion.