Anderlecht wint op de valreep

ZONDAG, 2 MEI 2004, 22:51 - Bacardiboy

Anderlecht heeft dan toch zijn titel nog wat extra glans kunnen geven. Op de valreep won het met 2-1 van Racing Genk. Door het verlies van Genk is Standard ook zeker van Europees voetbal.

Veel viel er in de eerste helft niet te beleven in het Constant Vandenstockstadion. Genk speelde aardig mee, maar ook de Limburgers dwongen geen kansen af. Ondanks het gebrek aan kansen werd er toch nog twee keer gescoord voor de rust. Na balverlies van Haroun profiteerde Zetterberg en via Jestrovic kwam de bal bij Iachtchouk terecht die niet twijfelde en raak trof.

Drie minuten later kwam Genk echter alweer langszij. De bezoekers kregen een strafschop na handsspel van Kompany. Bernd Thijs zette de strafschop feilloos om: 1-1.

Na de rust was de eerste kans meteen voor Genk, maar Haroun trapte over. Ook Daerden was in het begin van de tweede helft gevaarlijk, maar ook hij vond de weg naar het doel niet. De tweede helft begon erg leuk want ook Anderlecht kreeg kansen. Iachtchouk trapte op de paal en even later had Moons een goeie redding in huis op een schot van Jestrovic. Het spel bleef goed over en weer gaan maar echt veel kansen vielen er nadien niet meer te noteren.

Genk moest ook nog even met tien verder na de tweede gele kaart voor Matoukou. Walter Baseggio was in de laatste tien minuten nog erg dicht bij een doelpunt maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Even later kende Tihinen meer geluk, hij kreeg de bal via de rug van doelman Moons wel in doel: 2-1 werd het eindresultaat.

Doelpunten: 38' Iachtchouk 1-0, 42' Thijs 1-1 (pen), 85' Moons (own)

Anderlecht: Peersman, Vanden Borre, Kompany, Tihinen, Deschacht, Lovre (75'Hendrikx), Baseggio, Seol, Zetterberg, Jestrovic, Iachtchouk

Genk: Moons, Matoukou, Priske, Sigurdsson, Haroun (72' Van Goethem), Thijs, Daerden, Van der Ven (61'Beslija), Chatelle, Roussel

Scheidsrechter: Ver Eecke
Toeschouwers: 25.205
Geel: Matoukou (G), Baseggio (A)
Rood: Matoukou (G)