Ook Bayern München naar halve finales

WOENSDAG, 27 FEBRUARI 2008, 23:59 - Sporzafanaat

Bayern München heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Duitse Beker. Het won van stadsgenoot 1860 München met 1-0, maar moest wel wachten tot de 120ste minuut op het bevrijdende doelpunt.

In de eerste helft waren de meeste kansen voor Bayern. 1860 beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Toni scoorde met het hoofd, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0-stand.

In de tweede helft kwam Ribéry in de ploeg bij Bayern. Net zoals voor de rust waren de kansen voor Bayern en onderging 1860 het spel. Toni maakte zijn tweede doelpunt van de avond, maar precies zoals in de eerste helft werd ook deze goal afgekeurd, dit keer wegens buitenspel. In de 84ste minuut pakte diezelfde Toni zijn tweede gele kaart van de avond en kon vroegtijdig gaan douchen.

Na 90 minuten stond nog steeds 0-0 op het bord dus kwamen er verlengingen. In een hectische slotfase werden nog twee 1860-spelers met rood van het veld gestuurd. Op het moment dat iedereen zich opmaakte voor strafschoppen, sloeg Bayern toe. Klose werd in de zestien neergelegd en Ribéry klaarde de klus vanop de stip.