Ex-Anderlechtspeler en coaches over kwalificatie

VRIJDAG, 22 FEBRUARI 2008, 18:24 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Paul Van Himst, Gilles De Bilde en Aimé Antheunis geven hun eigen mening over de wedstrijden van Anderlecht tegen Bordeaux. "Dit Anderlecht doet mee tot op de eindstreep voor de titel", zegt Antheunis.


"Een oververdiende kwalificatie. In 2 wedstrijden heeft Zitka nauwelijks iets te doen gehad. Ik vond Boussoufa en Van Damme de sterkhouders. Maar eigenlijk moet vandaag de organisatie van Anderlecht geloofd worden. En dan nog te bedenken dat Sporting deze prestatie neerzette zonder Frutos, Pieroni en Vlcek. Ariël Jacobs kan bij manier van spreken 2 elftallen het veld injagen. Deze kwalificatie gaat Anderlecht ook extra vertrouwen geven voor de competitie", zei aldus Antheunis.

"Sporting speelde een heel volwassen wedstrijd. Er werd nauwelijks ruimte weggegeven en Bordeaux werd schitterend opgevangen. Maar wat opvalt is dat Anderlecht opnieuw voetbalt, niet meer met lange ballen maar over de grond met een afwisseling van korte en langere combinaties. Dit is de stijl van het huis. Zo moet Anderlecht altijd voetballen en dan zie je dat de spelers ook een hoger niveau halen", vertelde Gilles De Bilde.

"Een maand geleden had niemand gedacht dat deze ploeg tot zo'n prestatie in staat was. Paars-wit speelde als een blok en zette collectief een zeer sterke prestatie neer. Op basis van de 2 wedstrijden is de kwalificatie zeker verdiend. Sporting strafte ook de arrogantie van de Fransen af. Ik vond Boussoufa heel goet voetballen en ook Van Damme zette een sterke partij neer. Dit is een opsteker voor heel het Belgisch voetbal", besloot Paul Van Himst.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.