Wat schrijft de pers over kwalificatie?

VRIJDAG, 22 FEBRUARI 2008, 10:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

"Knalprestatie", "Dik verdiend" en "Dwergen stunten zich naar München", blokletterden de kranten vandaag. VRT Teletekst maakte een overzicht en dat willen we u niet onthouden.


Het Laatste Nieuws: "Knalprestatie"
"Met zéér veel optimisme en vooral een gebalde vuist leefde paars-wit toe naar de clash met Bordeaux. Scherp gezet door de arrogantie van Blanc (Micoud, Cavenaghi en Wendel andermaal op de bank) en de Franse pers: L'Equipe omschreef Anderlecht als "het kneusje van Europa, opgesloten in z'n kleine competitie, en vorige week kinderlijk blij, omdat het de reserven van Bordeaux had verslagen". Frankrijk moest beter weten: stop "les petits Belges" in de underdogrol en het mes komt boven."

Het Nieuwsblad: "Ook titel kan nog"
"De gewezen Franse voetbalgrootheid liet twee keer een Bordeaux Light opdraven. Zelfs na de 2-1 van vorige week vond Bordeaux het niet nodig met zijn sterkste ploeg te spelen. Hautain en arrogantie zijn woorden van Franse oorsprong, niet? Maar dat maakt de rekening van Anderlecht niet. Ook ons land moet dit als een succes beschouwen."
"Amper 2 maanden geleden werd in Getafe de bodem bereikt. Het heeft alles bij elkaar liefst 7 maanden geduurd voor paars-wit op niveau is geraakt. Het is godgeklaagd dat Anderlecht (bestuur én spelers) zo laks aan het seizoen begon. Of is de titel nog niet verloren? Dat Standard en Club Brugge maar opletten."

Gazet van Antwerpen: "Dwergen" stunten zich naar München"
"Spelers riepen hun vreugde uit, trainers vielen in elkaars armen en bestuursleden maakten een danspasje: zelden zoveel vreugde gezien als donderdagavond bij Anderlecht. Na de dramatische heenronde en alle Europese ellende van de afgelopen jaren werd de kwalificatie gevierd als een titel. De wraak smaakt zoet, het sprookje van Anderlecht begint pas."

De Morgen: "Anderlecht trakeert zich zelf in Bordeaux"
"Ariël Jacobs en co zijn donderdagnacht teruggekeerd naar Brussel, met een vliegtuig vol vertrouwen. Dronken van geluk zijn ze met hun plek in de achtste finales. Lachende gezichten: het was lang, lang geleden."

Gazette des Sports: "Guten Tag, FC Bayern"
"Onzekerheid maakt het voetbal mooi. Drie maanden geleden was Anderlecht begraven, nu schakelt het de Franse nummer twee uit. Anderlecht is geslaagd voor het examen van volwassenheid: paars-wit heeft de kwalificatie niet gestolen. Met de komst van Bayern München rinkelt de kassa voor 2,5 miljoen euro. Dit is een exploot, al moet de euforie snel getemperd, want het kampioenschap blijft de prioriteit."

Le Soir: "Dik verdiend"
"Zonder lawaai te maken zet Ariël Jacobs een aan flarden gescheurde ploeg weer op de rails. Hij wint ook punten voor... zijn eigen opvolging. Anderlecht heeft weer wat geloofwaardigheid teruggewonnen."

De Franse sportkrant L'Equipe had pas op pagina drie een plaatsje voor de wedstrijd Bordeaux-Anderlecht. De voorpagina was gereserveerd voor Marseille, Lyon, Rennes, Arsenal, atletiek en surfen. "Bordeaux in de penarie", zo kopte het: "Vier dagen na de 0-6 in Monaco heeft Bordeaux het Europese toneel verlaten na een echte cupmatch. Na de 1-1 zat Bordeaux maar één minuut in de match. De Girondins, geënerveerd en enerverend, hebben een afspraak gemist met Bayern München. Hopelijk laat deze oorvijg geen sporen na." Over Anderlecht schreven ze het volgende: "Anderlecht, ingehaald door Europese reuzen, blijft toch een grote club. Met 3.000 fans waren ze naar hier gekomen, vol geloof in een goeie afloop."

Bron: VRT Teletekst





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.