Nieuwe rekruten meteen trefzeker

DINSDAG, 19 FEBRUARI 2008, 13:33 - driess
Anderlecht-Online No Image Found

De winteraankopen van Anderlecht hebben al meteen effect. Tijdens de heenronde zat Anderlecht met een scoringsprobleem, maar danzkij Pieroni, Vlcek en Gillet is daar nu geen sprake meer van.


Statistieken tonen aan dat Anderlecht weer makkelijker het doel weet te vinden: In zeven matchen, de Beker van België en de Uefa Cup meegerekend, haalde paars-wit een gemiddelde van 2,14 doelpunten per wedstrijd. Dit in tegenstelling tot de periode juni tot december, waarin maar een gemiddelde van 1,37 doelpunten per wedstrijd werd behaald.

Als we enkel focussen op de competitiewedstrijden en de eigen doelpunten wegdenken, wordt het verschil nog groter: 1,24 voor de heenronde, en 2,17 voor de terugronde. Ook kon Anderlecht in de heenronde 5 maal niet tot scoren komen.

Van de 15 doelpunten die na nieuwjaar werden gemaakt, komen er 6 van de voet van een nieuwe speler. Ook kun je de terugkeer uit blessure van Boussoufa beschouwen als een nieuwe transfer. De Marokkaan zorgde reeds voor een aantal assists, hoewel er eerst gevreesd werd dat de afwezigheid van Hassan, die Egypte vertegenwoordigde op de Afrika Cup, een serieuze leegte zou betekenen.

De tweede ronde ziet er dan ook rooskleurig uit voor Anderlecht.



anderlecht-online forum