Vandaag terugkomst Hassan in Anderlecht

DINSDAG, 19 FEBRUARI 2008, 09:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag keert Ahmed Hassan terug naar België. Anderlecht is niet te spreken over zijn lange afwezigheid. "Maar ik ben geblesseerd", zo zegt de speler zelf. "Ik moet rusten van de dokter."


"Ik heb een bewijsje van de dokter dat dit bevestigd", aldus Hassan in Gazet van Antwerpen. "Ik wil er nu niet meer over zeggen. Kom dinsdag maar naar de luchthaven, daar zal ik meer uitleg geven." Op dit moment wil hij nog zoveel mogelijk genieten van de titel van Afrikaans Kampioen. "Voor de derde keer in mijn leven, voor de tweede keer op een rij. Het mooiste moment uit mijn carrière."

Anderlecht zal Hassan evenwel niet ontvangen zoals het een kampioen betaamt. De club is razend om zijn laattijdige terugkeer. "We stellen vast dat alle spelers die de finale hebben gespeeld al terug bij hun club zijn", zo zegt manager Van Holsbeeck. "Door niks van zich te laten horen en te laat terug te keren, geeft hij blijk van een gebrek aan respect voor de club en voor mij."

De speler kan zich aan een stevige boete verwachten. "Als hij zijn boete niet betaalt, heeft hij een probleem. We sturen wel niet aan op een breuk." Hassan krijgt waarschijnlijk de zwaarst mogelijke boete, namelijk 20% van z'n maandloon. De Egyptenaar verdient 1,2 miljoen bruto per jaar, de boete zal dus zo'n 20.000 euro bedragen, zo rekende Het Nieuwsblad uit. Wat de speler nog veel harder zal treffen is de belastingsaanpassing voor buitenlandse sporters. In tegenstelling tot de andere spelers paste het bestuur zijn contract niet aan. Hierdoor verdient hij tot juni netto 192.000 euro minder.

Hassans begeleider bij Anderlecht, Abdel Tantush, heeft al gereageerd op de boete die zijn poulain wacht. "Ik ga ervan uit dat Hassan zijn boete zal betalen. Het is veel geld, maar boetes zijn niet uitzonderlijk in het voetbal", zo zegt hij in GvA en HN. "Hassan is een rustige jongen die de boel niet zal doen ontploffen. Hij zal de reglementen van de club volgen en zal zich ook meteen laten onderzoeken. Die blessure zal wel meevallen. Hassan is zeer gemotiveerd om weer te spelen."

"Je moet ook het standpunt van Hassan begrijpen. De Africa Cup winnen is een grootse prestatie. Eigenlijk verdient hij felicitaties", zo eindigt Tantush.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.