Selectie: Anderlecht - Bordeaux

DINSDAG, 12 FEBRUARI 2008, 17:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Trainer Ariël Jacobs heeft de selectie bekendgemaakt voor de UEFA-Cup wedstrijd tegen Bordeaux woensdagavond. Vlcek en Pieroni zijn niet speelgerechtigd en Frutos is nog steeds out met een blessure.


"We hebben inderdaad niet veel alternatieven meer. Boussoufa en Chatelle zijn aanvallend ingestelde spelers, maar alleen Serhat Akin en Mbo Mpenza zijn echte spitsen. Zij zullen het morgen moeten waarmaken", aldus Jacobs.

Bordeaux heeft minder offensieve zorgen voor het Europees duel. "Ze hebben een heel indrukwekkende aanvalslinie", weet Jacobs. "Als je kan kiezen tussen Chamakh, Bellion en Cavenaghi, dan zegt dat genoeg.

Over de kansen om door te stoten is de coach duidelijk. "Ik wil geen calimero zijn, en me niet in de rol van underdog duwen. Maar als je ziet dat Bordeaux maar op vier punten staat van Lyon, dan weet je wel hoe sterk ze zijn. Hun niveau is minstens vergelijkbaar aan dat van Fenerbahçe, Getafe en Tottenham."

Anderlecht draait sinds de winterstop beter en ook het scoren begint te vlotten. "Dender en Brussels, dat was klein Belgisch bier in vergelijking met deze match", relativeert Jacobs. "Dit is een Bordolese grand cru."

Selectie: Akin, Biglia, Boussoufa, Chatelle, De Man, Gillet, Gillis, Goor, Iakovenko, Juhasz, Mpenza, Pareja, Polak, Proto, Sare, Schollen, Van Damme, Wasilewski, Zitka.



anderlecht-online forum