"Akin en Mpenza moeten zich maar bewijzen"

MAANDAG, 11 FEBRUARI 2008, 18:44 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Woensdag staat de heenwedstrijd in de achtste finales van de UEFA-Cup op het programma. Tegenstander Bordeaux is in vorm, maar bij Anderlecht heeft Ariël Jacobs offensieve zorgen.


Zo zijn Luigi Pieroni en Stanislav Vlcek niet speelgerechtigd omdat ze dit seizoen al Europees speelden met respectievelijk Lens en Slavia Praag. Aangezien Frutos nog steeds geblesseerd is, zullen Akin en/of Mpenza weer voorin lopen.

"We wisten vooraf dat we Pieroni en Vlcek zouden missen tegen Bordeaux", reageert Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. "Als je met Nieuwjaar spitsen van een bepaald kaliber haalt, dan is de kans reëel dat ze al Europees gespeeld hebben bij hun club. Uiteraard is dat jammer, zeker als je ons tegen Brussels zag spelen, maar dan moeten Akin en Mpenza maar bewijzen dat ze ver van uitgeteld zijn."

"Woensdag krijgen ze een mooie kans om zich in de kijker van andere clubs te spelen", weet de manager. "Bovendien krijgt het hele elftal stilaan weer vertrouwen. Er heerst weer optimisme in het Astridpark, maar wel nog gematigd."

Gillet, actief met AA Gent in de Intertoto, en Chatelle, met Genk in de voorronde van de Champions League, mogen woensdag wél meespelen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.