Goor en Akin moeten vertrekken

MAANDAG, 11 FEBRUARI 2008, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft volgend seizoen geen plaats meer voor Bart Goor en Serhat Akin. Beide spelers hebben een aflopend contract en mogen in juni vetrekken. Hun vertrek zet de deur open voor Roland Lamah.


Met aanvoerder Bart Goor was afgesproken om halfweg deze maand zijn toekomst te bespreken. De speler zelf hoorde officieel nog niets, maar in de wandelgangen is te horen dat de beslissing al genomen zou zijn. "Er is mij nog niets officieels gezegd, maar als mijn tijd bij Anderlecht erop zit, dan zal ik dat aanvaarden", zo zegt Goor in Het Nieuwsblad. "Binnenkort spreek ik met Herman Van Holsbeeck en dan zien we wel. Ik zal geen problemen maken. Als het niet bij Anderlecht is, zullen we volgend seizoen wel zien waar ik mijn carrière kan verderzetten."

Ook Serhat Akin behoord niet langer tot de toekomstplannen van Anderlecht. Dat de Turk toch een contractverlenging voor één jaar kreeg aangeboden, lijkt vooral om hem te sussen, de meeste spelers kregen immers een contract voor langere duur. "Het contractvoorstel dat ik van Anderlecht kreeg is belachelijk. Zeker financieel", aldus Serhat. "Eigenlijk had ik niet anders verwacht. Onder deze voorwaarden teken ik zeker niet bij, maar dat is niet erg. Het goede nieuws is dat ik in juni einde contract ben en dus gratis ben voor andere clubs."

Verder zal ook Mbo Mpenza de club na het seizoen verlaten. Ook zijn aflopende verbintenis wordt niet vernieuwd. Mark De Man wil dan weer zelf graag nieuwe oorden opzoeken nu hij zijn basisplaats heeft verloren.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.