Egypte wint finale Africa Cup

ZONDAG, 10 FEBRUARI 2008, 19:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Egypte heeft de Africa Cup of Nations 2008 gewonnen. Het versloeg Kameroen in de finale met 0-1 dankzij een doelpunt van Terika. Voor de Egyptenaren is het al de tweede opeenvolgende titel.


Anderlecht-speler Ahmed Hassan startte bij Egypte als aanvoerder net zoals in de halve finale. In een ondermaatse eerste helft slaagden beide ploegen er niet in om echte kansen te creëeren. Er werd vooral gebikkeld op het middenveld met veel potige duels. 0-0 Was dan ook een logische stand bij de rust.

Na de rust ging Egypte nadrukkelijk op zoek naar een goal. Toen invaller Zidan Rigobert Song de bal ontfutselde, hoefde Terika maar binnen te trappen. Egypte wint het tornooi voor de zesde keer en is daarmee recordhouder.

Hassan en maats gaan een lange feestnacht tegemoet. De Egyptische spelmaker van Anderlecht mist hierdoor zo goed als zeker de UEFA Cup-wedstrijd tegen Bordeaux op woensdag 13 februari.

Score: 0-1
Doelpunten: 76' Terika (0-1)

Kameroen: Kameni, Tchato, Song, Atouba, Emana (Idrissou 56), Song Billong (Binya 16), Mbia, Epalle (M'Bami 65), Geremi, Nkong, Eto'o
Egypte: El Hadari, Mohamed, Hany Said, Gomaa, Moawad, Fathi, Hassan, Abd Rabou, Aboutriaka (Ibrahim Said 89), Moteab (Zidan 60), Zaki (Shawky 84)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.