Klein doelpuntenfestival in Brussels

ZATERDAG, 9 FEBRUARI 2008, 21:51 - Michaël

Een gretig Anderlecht had vanavond weinig moeite met Brussels en won met 2-4. Nieuwkomer Gillet tekende voor twee van de vier doelpunten. Paars-wit springt zo naar een tijdelijke vijfde plek.

De tijd van de goede ouwe derby's tegen RWDM zijn voorbij, dat is wel duidelijk. Hekkensluiter Brussels maakte het Anderlecht deze avond niet moeilijk. Al na twee minuten was het raak voor Anderlecht. Jelle Van Damme kon een vrije trap van Boussoufa mooi binnen knikken: 0-1.

Anderlecht startte met Pieroni in de basis en dat bleek een goede keuze. De nieuwe aanwinst maakte het de Brussels-verdedigers niet makkelijk en creëerde een zee van kansen. Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel in de 26ste minuut: Gillet knalde het leer voorbij Cordier en zo stond de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust maakte de thuisploeg echter via de Zweedse spits Guterstam de aansluitingstreffer: 1-2.

Als er op die manier al enige spanning in de wedstrijd was geslopen, maakten de bezoekers daar na de rust snel mee komaf. Gillet kon de 1-3 scoren na een voorzet van Pieroni. Tien minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld: Wasilewski duwde een voorzet van Boussoufa binnenen en zette zo de 1-4-cijfers op het bord. Jacobs voerde op korte tijd drie wissels door en bracht Goor, Serhat en De Man op het veld. Gillet, Boussoufa en Biglia mochten met het oog op de UEFA Cup-wedstrijd van aanstaande woensdag gaan rusten. Uiteindelijk werd het nog 2-4 na slordig uitverdedigen bij Anderlecht na een hoekschop voor Brussels.

Dankzij deze mooie cijfers kruipt Anderlecht weer eventjes over Gent en komt het op gelijke hoogte met Germinal Beerschot. Beide ploegen komen morgen nog in actie.

Score: 2-4
Goal(s): 02' Jelle Van Damme, 26' Guillaume Gillet, 43' Olof Guterstam, 49' Guillaume Gillet 60' Marcin Wasilewski, 82' Christian Landu Tubi

Brussels:Michaël Cordier, Christ Bruno, Bojan Neziri, Zoltan Petö, Stéphane Zubar, Da Silva Alex (66'Zola Matumona), Julien Gorius (58' Christian Landu Tubi), Alan Haydock, Cheiko Kayouté, Valeri Sorokin, Olof Guterstam
Anderlecht:Daniel Zitka, Guillaume Gillet (74' Mark De Man), Roland Juhasz, Nicolas Pareja, Jelle Van Damme, Marcin Wasilewski, Lucas Biglia (66' Bart Goor), Mbark Boussoufa (75' Serhat Akin), Jan Polak, Luigi Pieroni, Stanislav Vlcek

Geel: 34' Alan Haydock, 41' Mbark Boussoufa, 59' Christ Bruno, 66' Lucas Biglia, 85' Roland Juhasz

Scheidsrechter: Verbist
Stadion: Edmond Machtenstadion