"Vertrek Vercauteren heeft sporen nagelaten"

VRIJDAG, 8 FEBRUARI 2008, 12:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Daniël Renders kent als hulptrainer het Brusselse voetbal door en door. Als trainer bouwde hij intussen al een mooi visitekaartje op. "Ik ben altijd mezelf gebleven", vertelt Renders in LDH.


"Ik ben stap per stap omhoog geklommen en heb van iedereen respect gekregen voor mijn werk. Overal waar ik ben geweest, werd ik geapprecieerd, zowel door het bestuur als door de spelers", aldus Renders. "Dankzij mijn enorme ervaring die ik op alle niveaus heb opgedaan, ben ik er nog altijd. Ik apprecieer vooral het vertrouwen dat mijn huidige werkgever me geeft."

"Ik ben altijd mezelf gebleven en ik kan moeilijk mijn gevoelens verstoppen", aldus Renders. "Ik blijf trouw aan verschillende tradities en ik zal er ook mee sterven. Niet zo lang geleden had ik de kern een dag onder mijn hoede toen Ariël Jacobs een dag naar Bordeaux was vertrokken. Na de training zijn de spelers me een hand komen geven en vertelden ze me dat ze het een goeie training vonden. Ik heb genoten van die erkenning."

Toch komt hij ook soms in de problemen door die sentimentele kant. "Meer bepaald bij het vertrek van Franky Vercauteren", aldus Renders. "We zijn vrienden geworden in het voetbalmilieu, iets wat eerder zeldzaam is. Zijn vertrek heeft bij mij sporen nagelaten en mijn rol is veranderd. Ariël heeft zijn principes en die zijn anders dan die van Franky. De laatste stond open voor discussie, maar hij bleef altijd de baas."

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.