"De ware Polak komt wel aan de oppervlakte"

DINSDAG, 5 FEBRUARI 2008, 16:26 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Polak kende een moeizame start bij Anderlecht, maar de Tsjech lijkt steeds meer zijn draai te vinden binnen de ploeg. Tegen Dender speelde Polak een van zijn betere wedstrijden tot nu toe.


"Het is sowieso al geen eenvoudige opdracht om je stempel te drukken bij een nieuw team", zegt Polak in Het Nieuwsblad. "De sportieve crisis van de voorbije maanden maakte het er allemaal niet eenvoudiger op. En dan spreek ik ook nog enkel Duits en Tsjechisch waardoor er zich ook nog een taalprobleem stelde."

"Ook het feit dat ik pas op het einde van de transferperiode ingehaald ben, was een nadeel want zo miste ik bijna de hele voorbereiding en iedereen weet hoe belangrijk die is."

De laatste weken begint het echter beter te draaien. "De automatismen lopen steeds beter en je ziet nu al dat het in de terugronde stukken beter zal gaaan dan vorig jaar. Ik speel in een minder opvallende rol en heb iets meer tijd nodig om mijn wil op te dringen, maar ik geloof echt dat de ware Polak de komende maanden aan de oppervlakte zal komen", aldus Polak.



anderlecht-online forum