Lamah voelt zich goed bij Roda JC

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2008, 13:06 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

"Anderlechts beste aanvaller speelt bij Roda", zo opent het interview met Lamah in Sport-Voetbal magazine. Niet eens overdreven want Lamah is op dit moment de topschutter van de ploeg uit Kerkrade.


Roland Lamah en Cheik Tioté werden deze zomer door Anderlecht uitgeleend aan Roda JC. Beide spelers maken nu het mooie weer in de Eredivisie. Lamah werd ondertussen ook al opgenomen in de nationale beloftenselectie van Jean-François de Sart en de Olympische Spelen in Beijing wenken. "Maar als ik er niet bij zou zijn, zou me dat niet storen. Het is niet mijn ultieme droom", aldus Lamah.

Bij Anderlecht kreeg Lamah niet veel speeltijd gegund. De linkspoot moest zich tevreden stellen met een handvol invalbeurten en een basisplaats in de Supercup tegen Zulte-Waregem. "Ik weet niet waarom", zegt Lamah. "Misschien vonden ze dat ik er niet klaar voor was, maar ze hadden me toch minstens kunnen proberen? Was het dan niet goed geweest, dán hadden ze me opzij kunnen schuiven."

"Als ik terugkeer is het om te spelen"

Het recente vertrekt van Vadis naar Hamburg is hem niet ontgaan. Volgens Odjidja's vader wilde Vercauteren zijn zoon breken. "Normaal dat hij dat zegt", vindt Lamah. "Mijn situatie was vergelijkbaar Hij liet met niet spelen, ook al zei hij dat hij vertrouwen in me had."

Lamah voelt zich goed bij Roda JC maar sluit een terugkeer naar Anderlecht niet helemaal uit. "Ik ben tevreden hier. Roda huurt me voor een jaar, dus blijf ik ook een jaar. Als ik naar Anderlecht terugkeer en ik speel niet, zal dat mijn carrière schaden. Ik ga er dus niet meer op de bank zitten, ik moet spelen", besluit de tot Belg genaturaliseerde Ivoriaan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.