Boussoufa: "Ik heb hier nog veel te leren"

ZATERDAG, 2 FEBRUARI 2008, 12:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa is helemaal terug na een lange periode van blessureleed. Met Anderlecht hoopt hij dit seizoen de Beker van België te winnen. Het is een van de weinige prijzen die hij nog mist.


Boussoufa kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek en volgens hem niet altijd terecht. "Soms vond ik de kritiek niet eerlijk", aldus Boussoufa. "Volgens sommigen toonde ik te weinig, terwijl mijn rendement vorig seizoen best hoog lag: veertien assists en acht goals. Het jaar daarvoor had ik zeventien assists en negen goals. Dat was ietsje meer, maar het rendement verschilde niet zo veel. Zeggen dat ik compleet wegviel, is onzin."

Dit seizoen liet Anderlecht ook heel wat jongeren vertrekken. "Ik vind dat Vadis, Lamah, Tioté en Mbokani onze ploeg sterker maakten op training", vertelt Boussoufa in Sport-Voetbal magazine. "Die toonden toch dat ze het niveau van de eerste klasse aankunnen. Beweren dat ze dood gaan als je ze voor de leeuwen gooit, klopt niet."

Out of Africa

Dat Boussoufa niet met Marokko op de Africa Cup zit, heeft hij naar eigen zeggen al verwerkt. "Toen ik net hoorde dat ik niet meeging, knaagde het wel. Nu ben ik erover heen. Het was een doel voor mij, maar zo'n blessure gebeurt gewoon. Als je drie maanden niet speelt, kan je moeilijk op twee weken fit zijn."

Boussoufa over hoe hij de toekomst ziet: "Met Anderlecht wil ik dit seizoen graag de beker winnen. Dat is een van de weinige prijzen die ik nog mis. Anderlecht is een fantastische club. Ik heb hier nog veel te leren."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.