Anderlecht wint laatste wedstrijd voor winterstop

ZATERDAG, 22 DECEMBER 2007, 21:53 - Michaël

Anderlecht kan dan toch nog winnen. Het versloeg Bergen, de laatste in de stand, met 3-2. De ploeg kan op deze manier de klap na verlies tegen Club Brugge en Getafe enigszins verwerken.

Het veld lag er slecht bij maar toch ging het spel gewoon door. De protestactie om tien minuten later de tribunes te betreden liep uit op een sisser: het stadion was al van bij het begin van de wedstrijd bijna helemaal vol gelopen.

Jacobs startte met de jonge Vadis in de basis en dat leek uiteindelijk een goede zet. Na een kwartier op het veld kon de 18-jarige middenvelder de bal in het lege doel van Bergen leggen. De vreugde was echter van korte duur. Vijf minuten later stond het 1-1 na een doelpunt van Zoko die door de Anderlecht-verdediging uit het oog werd verloren.

De thuisploeg kon het foutje nog voor rust recht zetten. Mpenza ging voorbij Mirri en bediende Hassan. Die kon eenvoudig binnenknikken. Het derde Anderlechtse doelpunt viel vijf minuten voor rust. Nibombé tikte de bal in eigen doel na een voorzet van Wasilewski. Herpoel voor de derde maal verslagen.

Diezelfde Nibombé bleef na de rust in kleedkamers. De veilige uitgangspositie van de thuisploeg werd al na tien minuten te niet gedaan. Bergen scoorde zowaar de aansluitingstreffer en bracht de spanning weer in de wedstrijd. Het was weer Zoko die de 3-2 binnen schoot.

Paars-wit ging op zoek naar de 4-2 en dat vond het ook bijna na een counter met Polak en Hassan. De bal ging nipt voorlangs. Ook Théréau, die onthaald werd op wat boegeroep, was dicht bij de 4-2 maar de Fransman kwam net te laat. Ook de rebound werd door Mpenza niet in de netten gewerkt. Hierdoor bleef het bij 3-2, een overwinning waar Anderlecht moed dient uit te putten met het oog op de terugronde.

Anderlecht blijft zo op de zevende plek in het klassement hangen met 27 punten. De spelers werden na affluiten nog getrakteerd op boegeroep vanuit de tribunes.

Score: 3-2
Goal(s): 15' Vadis Odjidja Ofoe, 20' François Zoko, 34' Ahmed Hassan, 40' Daré Nibombe, 55' François Zoko

Anderlecht:Zitka, De Man, Deschacht, Juhasz, Vadis (71' Théréau), Van Damme, Wasilewski, Biglia, Hassan, Polak, Mpenza (82' Bakary Sare)
Bergen:Herpoel, Duarte, Jay, Mirri, Nibombe (46' Datti), Pistone, Cavalli (61' Brahami), Cordaro (87' Tubi), Dalmat, Ragued, Zoko

Geel: 41' François Zoko

Scheidsrechter: S. Breda
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion