Anderlecht speelt gelijk tegen Tottenham

DONDERDAG, 6 DECEMBER 2007, 22:35 - Michaël

Wou Anderlecht doorstoten naar de volgende ronde dan moest het winnen. Tottenham had niet meer nodig dan een gelijkspel. Paars-wit stond heel dicht bij de kwalificatie maar een penalty besliste er anders over. Eindstand 1-1.

Veel geblesseerden bij Anderlecht, en dus moest Ariel Jacobs wat puzzelen in de verdediging.
Zo waren Pareja, Boussoufa, Von Schlebrügge, Vadis en Legaer out. Tijdens de wedstrijd kon er een extra naam aan toegevoegd worden: Frutos. Hij moest noodgedwongen vervangen worden.

Verlies tegen Tottenham was niet fataal, maar kwalificatie in eigen huis is altijd mooi meegenomen. Ook moest het anders gaan winnen tegen Getafe op de laatste speeldag. De wedstrijd werd gespeeld in de gietende regen, de grasmat hield gelukkig goed stand.

De eerste helft was er eentje zonder veel kansen voor beide ploegen. Tottenham was al snel gevaarlijk via een voorzet op rechts. Zitka kon de bal nog net onderscheppen. Anderlecht was pas na het halfuur gevaarlijk. Eerst sneed Wasilewski naar binnen en trapte op doel. Doelman Robinson lost zijn schot maar Frutos kon niet profiteren.

Vijf minuten voor rust draaide Hassan een voorzet tot bij Frutos. De Argentijn controleerde de bal met de borst en legde van dichtbij binnen. De scheidsrechter zag echter een duwfout.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: veel regen en dezelfde 22 spelers op het veld. Al kwamen de bezoekers gretig uit de kleedkamers en creëerden ze een eerste kans na amper 1 minuut op het veld. Beide ploegen kregen veel meer kansen en het was paars-wit de hiervan één kon benutten en de 1-0 binnen schieten. Na samenspel met Mpenza kreeg Théréau de bal onbedoeld tot bij Goor. De kapitein verraste de verdedigers van Tottenham en prikte de bal binnen.

Lang duurde de feestvreugde niet: nauwelijks twee minuten later haalde Van Damme Jenas onderuit in het strafschopgebied. Berbatov legde de bal beheerst in de linkerhoek: 1-1.