Topper eindigt op een gelijkspel

VRIJDAG, 30 NOVEMBER 2007, 22:51 - Lowhelmsson

Vanavond werd de topper tussen Anderlecht en Standard gespeeld. Beide ploegen konden niet overtuigen en zo eindigde de match in een scoreloos gelijkspel. De kloof met de Rouches blijft op die manier zes punten.

Het waren de bezoekers die het sterkt aan de aftrap kwamen. Na een vroege vrije trap kon Fellaini van dichtbij koppen. een handreflex van Zitka haalde de bal van de lijn.

Pas na een half uur sloeg Anderlecht erin om de bal op te eisen en de tegenstander weg te drukken. Polak lepelde de bal over de Standard-verdediging tot bij de vrijstaande Goor. De Anderlecht-kapitein lobde de bal over Espinoza maar zag zijn poging centimeters naast gaan.

Vijf minuten voor rust werd Legear diep gestuurd. Hij tikte het leer voorbij Espinoza maar de lijnrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Onterecht zo bleek.

De tweede helft was van minder hoog niveau. De enige kans kwam er na een voorzet van Wasilewski. Hassan kopte de bal van dichtbij op Espinoza. Beiden ploeg maakten te veel fouten en de wedstrijd sleepte zich zonder veel doelkansen naar zijn einde. Ariël Jacobs wierp met Mpenza en Serhat nog twee aanvallers in de strijd maar dat kon niet baten. Eindstand: 0-0.